Jurassic World 3D – Vihdoinkin

Kirjoitin paljon ajatuksia liittyen 3D asiohin kun aikanaan olin katsomassa Gemini Man leffaa elokuvissa, joten kannattaa ehkä käydä stekkaamassa tuo, jos tämä päivitys ei aukene. Tuolloin puhuin siitä, että kokemus oli todella positiivinen, mutta vastaavasti kotona kokemukset sini-puna-lasien kanssa ovat olleet aika pettymyksiä. Tuolloin kuitenkin päätin hankkia kiinasta parinkympin aktiiviset 3D-lasit ja testata miltä 3D-leffat nykyään näyttävät kotona. Ennen kaikkea ison mielenkiinnon tuo käytössä oleva 4K-tykki.

Tänään vihdoin postiin olivat nuo lasit saapuneet ja pitihän niitä alkaa heti sitten testaamaan. Lasit ovat kohtuullisen kevyttä muovia, mutta tuntuma muuten on varsin laadukas. Tykkään paljon enemmän tälläisistä laseista, kuin elokuvateatterien raskaista laseista. Laseissa oli molemmin puolin suojat, jotka lähtivät helposti pois. Pattereita paketissa ei ollut, vaikka niin luvattiinkin. Onneksi yksi patteri sentään löytyi läheltä, ja pääsi laseja heti testaamaan.

Yhdistäminen onnistui ilman minkäänlaista ongelmaa, projektori löysi lasit yhtä nappia painamalla välittömästi ja kertaakaan elokuvan aikana lasit eivät pätkäisseet. Tai oikeastaan kerran, kun hieman vääntelin laseja niin patterisuoja irtosi. Patterisuoja tuntuu olevan aavistuksen löysä, mutta normaalikäytössä pysyy hyvin kiinni. Ei siis mielestäni liity niinkään lasien laatuun, vaan luukku aukeaa, jos sankoja levittää liian rajusti. Laseista saa sangat irti ja ne saa hyvin mukana tulleeseen suojapussiin säilytykseen. Lasien osalta todella tyytyväinen hankintaan.

Kuvassa 3D-aktiivilasit, suojapussi ja irrotettavat sangat.

Leffojakin on tullut tässä odotellessa muutama hankittua ja tänään vain nappasin ensimmäisen 3D-leffan hyllystä, joka käsiin tarttui. Tarkoitus oli alkuun vain hieman testata toimiiko lasit, mutta totesin hyvin nopeasti, että kuvahan näyttää todella hyvältä. Olen itseasiassa jopa todella yllättynyt kuinka hyvin kaikki toimii ja kuinka hyvältä kuva oikeasti näyttää. Kuvan laatu on niin hyvää, että heti tuli ajatus siitä, että näitä voi ihan oikeasti hankkia lisääkin, mutta katsotaan nyt ensin nämä mitä hyllystä löytyy. Positiivinen kokemus joka tapauksessa.

Leffaksi siis valikoitui Jurassic World, joten tällä kertaa mennään dinojen kanssa uudemmista vanhempien suuntaan. Se ei kuitenkaan haitannut tippaakaan, leffa oli kuitenkin sellainen, että se meni ihan omanakin leffana ihan kivasti. Leffan juonikaan ei nyt ollut aivan köyhimmästä päästä, vaikka ei tämäkään mitään juonen juhlaa ollut. Leffa oli kuitenkin ihan mukava kokemus ja hyvä, että tuli hankittua.

Yhden jännän asian kuitenkin huomasin tänään leffaa katsoessani. Kun keskittyminen oli hyvin vahvasti kuvassa, äänien seuraaminen oli aika vaikeaa. Leffan äänet olivat alkuun kohtuullisen rauhalliset, mutta dinotkin lämpenivät loppua kohden. Kunnon murinaa päästiin sitten kuulemaan tässäkin lopulta. Äänet levyllä tosin olivat vain 5.1, joka oli hieman pettymys. Varmasti kuitenkin sekin päivä vielä tulee, että 3D-leffaa voi seurata keskittymättä kuvaan ja vain nauttia. Todella positiivinen kokemus, joita varmasti tulee 3D:n parissa vielä monta lisää, ja nyt ainakin tietää, että 3D:levyjä voi aivan huoletta ostaa, jos niitä vastaan jatkossa tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s