Jurassic world – Fallen Kingdom

Tein tänään aika yllättävän löydön paikallisesta S-Marketista, jossa muutaman harvan blueray-leffan joukossa sattui olemaan alennuksessa yksi, jossa DTS:X ääneet. DTS:X ääniä sisältäviä leffoja hyllyssä taitaa ennen tätä olla yksi tai kaksi, joten sikäli erittäin mielenkiintoinen hankinta. Atmoksen ohella DTS:X on erittäin vakuuttava 3D ääniformaatti, mutta hyvin harvoissa leffoissa kuitenkin mukana. Leffa itsessään myös sikäli yllättävä, että vasta nopean googletuksen jälkeen minulle selvisi, että kyseessä jo jopa viides Jurassic Park elokuva. Olen varmasti nähnyt ensimmäisen osan aikanaan useammankin kerran, mutta yhtäkään muuta versiota jostain syystä en ole koskaan katsonut. Virhe?

Sikäli ehkä pitää myöntää tässä kohtaa, että kyseessä ehkä virhe, että leffa oli itseasiassa tosi hyvä. Elokuvan ääniraita oli yksi parhaita mitä olen koskaan kuullut. Elokuvassa dinosaurusten ääntely kouraisee jatkuvasti syvältä, puhumattakaan elokuvan alkupuolen tulivuoren purkauksesta, joka kuulostaa todella hyvältä. Samalla kun subbarit saavat todella paljon töitä, myös atmos ja takakauiuttimia käytetään hyväksi todella hyvin. Tästä äänimaailmasta todellakin jäi huoneentäyttävä fiilis.

Hieman näin jälkikäteen harmittaa, että kolme osaa tästä välistä on jäänyt näkemättä. Toisaalta noista kolmesta osasta ei ole mitään tietoa, joten voihan se olla jopa hyvä, että ne on jäänyt katsomatta. Jossain vaiheessa nekin varmasti nyt täytyy katsoa, sen verran paljon tykkäsin tästä osasta. Hyvä löytö, erittäin hyvä hankinta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s