American Son

WOW, WOW, WOW! Mietin pitkään, että kirjoitanko tästä elokuvasta mitään muuta, mutta päätin sitten kuitenkin jotain kirjoittaa. American Son Netflixistä, ponnahti suoraan ruutuun ja vaikutti elokuvalta, joka olisi kiva katsoa. Ehdottomasti parhaita elokuvia, joita olen koskaan nähnyt. Elokuva kertoo rasismista, kasvatuksesta, parisuhteesta ja oikeastaan myös paljon muusta. Väitän tietäväni aiheesta paljon, olenhan itsekin asunut Amerikassa neljä vuotta. Elokuvan piti kaiken lisäksi olla Atmos, mutta jostain syystä Atmos ääniä en millään saanut toimimaan, toisaalta ei ollut mitään tarvettakaan.

Onneksi New Yorkissa rasismi ei näkynyt aivan yhtä pahasti kuin monessa muussa paikassa. Manhattan ja koko sen lähialue (muutamaa lukuunottamatta) on kuitenkin muuttunut vuosien saatossa todella paljon, ja esimerkiksi itse yli kymmenen vuotta sitten tunsin oloni erittäin turvalliseksi paljon aivan yksin liikkuessani. En kuitenkaan missään tapauksessa väitä, että tummien ja vaaleiden ennakkoluulot ja rasismi ei olisi ollut tuolla läsnä. Jonkinlaista kosketuspintaa asiaan on myös Suomesta, useita vuosia erimaalaisten ihmisten kanssa toimiessani.

Elokuva alkaa hyvin paljon stereotypioiden parissa ja hetken joutuu miettimään mistä tässä oikein on kyse. FBI-agentti-isän saapuessa paikalle jutun juoni alkaa selvitä ja sen jälkeen elokuva on viimeistä piirtoa myöten täyttä tykitystä. Mietin aluksi että kirjoitanko tästä elokuvasta juuri lainkaan, syynä se, että elokuvassa on niin järkyttävä määrä käsiteltäviä asioita, että kukaan ei jaksa koko elokuvaa käsitellä yhdessä blogissa. Tämä elokuva on todellakin pakko nähdä!

Elokuva pakottaa todellakin miettimään. Elokuvassa rasismi on toki pääroolissa, mutta missään tapauksessa se ei ole koko elokuva. Elokuvassa käsitellään taitavasti myös kasvatuksellisia asioita ja parisuhteita. Elokuvassa on myös paljon hyviä asioita turhautumiseen, asioiden käsittelemiseen ja käyttäytymiseen liittyen. Eugene Leen luutnantti John Stokesin rooli on jäävän hyvä, tosin muidenkaan näyttelijöiden roolisuoritukset eivät siinä sivussa paljon kalpene. Mainittakoon tässä yhteydessä myös se asia, että näyttelijöitä elokuvassa on siis vain neljä ja kaikki tapahtumat tapahtuvat yhdessä ainoassa huoneessa. Silloin kun juoni on näin täydellinen, ei mitään muuta tarvita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s