Ghost in a Shell

Sunnuntai iltapäivä ja jotain katsottavaa tarvittaisiin. Hyllystä löytyy vielä muutama uusi, katsomaton Atmos elokuva, joten ehkäpä jotain sellaista? Päätin napata hyllystä Ghost in the Shell leffan, joka Prisman alehyllystä pari viikkoa sitten tarttui mukaan.

Hyvä valinta sikäli, että elokuva vaikutti heti alusta lähtien varsin mielenkiintoiselta. Ääniä ei tarvinnut hetkeäkään epäillä, elokuvan alusta lähtien oli selvää, että tässä elokuvassa on hyvät atmos äänet. Elokuva ei lopulta noussut klassikoiden joukkoon, vaikkakin erittäin hyvä elokuva itselleni etenkin kun en ollut kyseisestä leffasta koskaan kuullut. Tämän voi ehdottomasti katsoa joskus uudelleen.

Elokuvan idea jälleen kerran kovin tuttu ihmisen ja robotin yhdistämisestä ja siihen liittyvistä ongelmista. Tällä kertaa oli yritetty rakentaa täydellistä asetta käyttäen oikein ihmisen aivoja ja rakennettua kroppaa. Paljon kaiken maailman robotteja leffa oli ainakin täynnä.

Päässä kuitenkin edelleen koko ajan pyörii kysymys Front Height/Atmos front kaiuttimista. Päätin leffan jälkeen hieman testailla tuota asiaa Gravity leffan kanssa, joka tilantunteen osalta on aika anteeksiantamaton elokuva. Gravity kuulosti ihan kivalta, mutta jotain siinä kuitenkin hämäsi.

Järkeilin asiaa eteenpäin niin, että kaikki Auro 3D elokuvat on nyt hyllystä nähty, kaikki kaikki leffat, jotka striimaamalla pystyn tällä hetkellä katsomaan sisältää tavalliset tai Atmos äänet, joten olisiko normi setup sittenkin kannattavampi. Auro 3D on olemassa kun sitä tarvitaan, ja sen saa päälle ajamalla Audyssein, noin tunnin homma. Ero kuitenkin tällä hetkellä on siinä, että atmos kaiuttimien hinta on noin kymmenkertainen front height vastaaviin, ja Atmos oletus setup on kattokaiuttimien kanssa, joten miksi se ei olisi oletus, ja laitetaan Auro 3D päälle jos on tarvetta. Auro 3D:stä on vielä sanottava se, että odotin upmixeriltä enemmän, Neural:X tuntuu sekin nyt paremmalta.

Ei tarvittu siis kuin parin johdon paikkaa vaihtaa ja ajaa uudelleen Audyssey. Ainoa mikä oikeastaan vie hieman aikaa on tämän jälkeen hakea subbarien ajoitukset kohdilleen, mutta sen jälkeen kaikki taas kunnossa. Subbarien käyrät itse asiassa tällä kertaa todella helpolla paikalleen ja käyrä näyttää todella hyvältä. Itse subbareihinhan ei tarvitse lainkaan koskea, ne ovat täydelliset, viiveet vaan kuntoon ja kaikki hyvin.

Todelliset tulokset sitten vasta seuraavien leffojen kautta, mutta sen verran oli pakko testata, että Ghost in the Shell ensimmäiset viisitoista minuuttia kuulostivat todella hyvältä, ja ainakin näin äkkiseltään paremmalta kuin front Heightien kanssa. Samoin Gravity, ehdottomasti parempi näin, joten tällä hetkellä ainakin tuntuu oikealta ratkaisulta.

On myös mielenkiintoista testata miltä Auro 3D sitten kuulostaa tällä setupilla, kyllähän sekin jotenkin pitäisi toimia, vaikka kaiutin setuppi ei ihanne olekaan taas siihen. Pitää myös muistaa, että Rotelia ei ole tällä autenttisella Atmos setupilla vielä lainkaan testattu, joten sitäkin pitää vielä kuulostella. Joka tapauksessa ainakin Gravity kuulosti todella upealta. Aina siis voi mennä parempaan ilmeisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s