Gray Man Netflix toinen otto ja R_Volution

Perjantaina oli vieraspäivä, eli jos muistatte hiljakkoin tapahtuneen vierailun Loviisassa, niin tällä kertaa oli sitten aika vastavierailun. Nämä on aina kivoja tilaisuuksia, koska omalle setille on hyvin helppoa sokeutua, mutta kun kuuntelemassa on vieraita, voi saada hyvinkin arvokasta palautetta omasta huoneestaan ja sen kehitystarpeista. Tällä kertaa muuten toisena vieraana oli myös sellainen työkaveri, joka on huoneessa vieraillut useamman kerran, mutta ei ole koskaan kuullut Waveformingia käytössä. Ja kyllä, hänkin oli aika yllättynyt kuinka hienolta huone nyt kuulostaa. Keksin muuten taas uuden tavan kuvata tuota ominaisuutta, eli se on kuin laittaisi subbarit kokonaan kiinni, ja sitten aina ainoastaan basson lävähtäessä ne heräisivät kuin salaman iskusta päälle. Ja mitä siis yritän tässä selittää on, se, että Waveforming tekee kokonaisuudesta ihan älyttömän paljon paremman ja selkeämmän, kyse ei missään tapauksessa ole vain subbareista, vaikka korjausta siis pääasiassa tehdään siellä.

No, mutta tulipahan taas katsottua aika iso kattaus demoja, ensin hieman musiikkia ja sen jälkeen sitten muutamia leffoja. Itse pääsin vaihteeksi istumaan hieman sivummassa keskeltä, ja siitäkin saa hyvin hieman erilaista kulmaa sekä ääniin että kuviin. Kokonaisuutena voidaan kuitenkin todeta, että vieraat olivat erittäin tyytyväisiä sekä kuvanlaatuun, että ääniin. Niin, ja hieman tässä tuli myös itse samalla saatua käytännön kokemusta uuden laitteen käytöstä, nimittäin alkuviikosta huoneeseen tai paremminkin siis räkkiin saapui uusi laite, R_volution 8K player nimeltään.

Kerrotaanpa siis muutamalla sanalla mistä tässä on kyse. Eli ennen oli maailmalla sellainen yritys kuin Zappiti, josta moni on varmasti kuullut. Syystä tai toisesta (huhuja liikkuu) tämä kyseinen firma kuitenkin meni tuossa viime vuoden aikana konkurssiin tai suljettiin muista syistä. Olin erityisen kiinnostunut Zappitin tuotteista tuossa pari vuotta sitten kun itse rakentelin tuota omaa NAS-systeemiä. Eli Zappiti oli soitin, joka pystyy sitten NAS:ista noita ripattuja levyjä pyörittämään, ja vielä ehkäpä sitten oleellisempana oli tuo Zappitin oma NAS, jolla levyt sai ripattua suoraan laitteen omaan muistiin. Tämä ajatus kuitenkin lopulta sitten kaatui siihen, että hintaa tuolle laitteelle olisi tullut noin kolmisen tuhatta, ja siihen hintaan ei vielä edes yhtään kovalevyä olisi mukaan saanut. Todella upea laite, mutta tosiaan hinta myös sen mukainen ja tämän vuoksi tähänkin siis rakensin lopulta DIY vaihtoehdon.

No, nyt sitten kun tuo yritys meni konkurssiin, pari sen entistä työntekijää nappasi tuon yrityksen tuotteet itselleen, ja aloitti uuden yrityksen, jonka nimi taitaa olla Let’s Get Physical ja tuotteen nimi siis R_volution. Ensin heiltä tuli Player one, sen jälkeen 4K soitin, ja lopulta nyt siis myös 8K soitin, joka minulle tuli. Mielenkiintoista sinänsä, että Zappitilta oli aikaisemmin myös sellainen kuin Cinema edition, joka on siis modattu versio tästä perussoittimesta, ja sellainen aivan samanlainen on nyt sitten markkinoilla myös tuosta 8K versiosta, hintaa tulee tuhat euroa lisää. Niin, ja löytyyhän sieltä myös tuo NAS-versio, eli käytännössä siis täysin samat tuotteet, mutta eri nimillä.

Itselläni on asiat olleet aika hyvällä mallilla, lopultahan itse päädyin Kodiin, ja se on toiminut varsin hyvin, pieniä bugeja lukuunottamatta. Bugeista tosin sen verran, että olen koko ajan käyttänyt Beta-versiota, eli sikäli ymmärrettävää. Sivu huomautuksena, nyt oli tuo uusin versio saanut myös stabiilin version, saas nähdä toimiiko paremmin kuin betat. Joka tapauksessa varsinaista tarvetta R_Volutionille ei ollut, mutta toki halusin sellaisen testiin kun mahdollisuus tuli. R_Volution player on hieman kuin vastine Invidia Shieldille, mutta siinä on pari juttua hieman erilailla. Ensinnäkin R_Volutionin ”paras” ominaisuus on sen oma softa, jolla niitä leffoja sitten selataan ja katsotaan. Sitä on todella paljon kehuttu, mutta onko se sitten sen arvoinen? Toisaalta, R_Volution ei sisällä Bluray asemaa eikä siinä natiivisti ainakaan toimi myöskään Netflix. Mainittakoon tähän väliin mikä itselleni olisi se suurin toive, se olisi se, että olisi yksi laite joka olisi loistava 4k UHD soitin, sisältäisi Netflixin ja muut striimauspalvelut, ja kaiken tuon saisi ulos helpolla käyttöliittymällä, ja ennen kaikkea parhaalla mahdollisella äänen ja kuvanlaadulla. Sellaista ei ole, eikä ole ilmeisesti edes tulossa. Apple TV, on loistava striimaukseen, mutta siitä ei saa parhaita ääniä, Shield on paras striimaukseen, mutta käyttöliittymä ei ole paras mahdollinen, Panasonic on loistava 4k UHD-soitin, mutta ei niin hyvä Striimaukseen, mitä siis antaa R_Volution lisää?

No, jospa ollaan ihan rehellisiä, niin eipä juuri mitään. R_volution pitää sisällään kovalevynpaikan, johon tarvittaessa saisi vaikka 32gb levyn kiinni, mutta mihin sitä tarvitsee, kun NAS:siin saa samat ominaisuudet, ja tuolla ei kuitenkaan voi niitä ripata, mielummin olisin tuohon paikalle ottanut Bluray-aseman. No, laitteessa pyörii Androit 11, mutta tietenkään lisenssi ei salli Netflixiä, Disney+ ja muut kyllä periaatteessa toimii, toisin niitäkään en oikein saanut vielä toimimaan. Lisäksi on sitten tuo R_volutionin oma R-player softa, joka on siis monille tuttu jo ZAppitista. Vanhoille Zappitin käyttäjille sama softa on tarjolla lisähintaan, tässä se tulee mukana. Käyttöliittymän on hyvin yksikertainen ja kaikki tavallaan toimii. Leffojen saaminen ruudulle on enemmän kuin helppoa ja laite löysi tiedot NAS:sista hyvin helposti. Samoin kaikki Coverartit ja tiedot tuntuivat olevan hyvin saatavilla, ei tarvinnut mitään asetuksia säädellä. Mutta se missä tämä sitten jää pahasti jälkeen, on täysin kivikautinen ulkonäkö, jota ei voi juurikaan edes muokata. Olen heihin ollut yhteydessä ja päivityksiä on tulossa, mutta en varsinaisesti saanut vastausta, että onko tämän oikeasti tarkoitus aina näyttää visuaalisesti näin yksinkertaiselta vai muuttua tulevaisuudessa tähän päivään. Kodissa säätövaraa on todella paljon enemmän ja käyttöliittymän saa näyttämään todella tyylikkäältä, tämä ansteeksi nyt vaan ei ole näyttävä, ei sitten millään. Lisäksi vielä kun puhutaan esim itsellä 144 tuuman ruudusta, ei näistä minikokoisista valikoista saa mitään apua navigointiin. No, valikossa on vaihdettava Theme, katsotaan tuleeko sinne joskus tulevaisuudessa jotain vaihtoehtojakin vaihdettavaksi.

Mutta muuten tuo R_player toimii varsin hyvin, leffat lähtevät pyörimään ja isona erona Kodiin on se, että tästä saa halutessaan myös levyjen valikot esiin. Voit valita lähdetkö pyörittämään leffaa suoraan, vai tsekkaatko esim asetukset ensin. Tekstitykset toimii myös hyvin, ja jos ei löydy levyltä, on ne helppoa etsiä netistä, tämäkin siis toimii. Yhtenä valtavana puutteena verrattuna Kodiin on kuitenkin se, että leffoja ei voi suoraan lähdekansion perusteella jaotella omiin osioihin, eli esim. 4K levyt omaan valikkoon, Blurayt omaan jne. Tämä toimii vain manuaalisesti, mikä on käsittämätön puute. Se iso kysymys nyt kuitenkin on, että tuleeko tämä korvaamaan Kodia tai mitään muutakaan valmiina jo olevaa, sen aika näyttää.

Mutta Gray Man siis tuli uudelleen katsottua ja se tietysti nyt Shieldin kautta, koska R_Volutionissa en Netflixiä ole saanut toimimaan (pitäisi jotekin onnistua) ja Shieldissä pakkaamattomat äänet toisin kuin Apple TV:ssä. Leffa oli juuri niin hyvä kuin muistin ja olin ensimmäisellä katsannolla arvioinut. Ennen kaikkea leffan äänet ovat loistavat, ihan heittämällä demo-materiaalia. Kuvanlaadussakaan ei mitään valittamista, onhan tämä kokonaisuudessaan tosi hieno leffa. Etenkin pointsit siitä, että leffan äänet on todella upeasti leffaa tukevat, ei vain ääniä, vaan vaikka Atmosta käytetään todella hienosti, ei sillä kuitenkaan leikitä, vaan äänet ovat aidot. Myös kuva on sekä laadultaan hyvä, että leffa sisältää muutamia todella hienoja ajoja. Tämän leffan voisi helposti katsoa joskus kolmannenkin kerran, kivaa viihdettä. Sivupaikalta katsottuna leffa oli silti erittäin hyvä, mutta jälleen kerran pitää todeta, että kyllä parhaat äänet saa vain ja ainoastaan yhdestä paikasta. Edestä kaikki kuulostaa hyvältä ja bassot nyt Waveformingin kanssa täydelliseltä myös tässä, mutta kun toinen sivu on korvan vieressä, ei toiselta puolelta ihan hirveästi saa irti. Kiva silti katsella välillä myös sivupaikalta, ja kaiken kaikkiaan todella kiva ilta.

Jätä kommentti