Rebel Moon osa 2 Netflix

Lauantaille löytyikin sitten enemmänkin katsottavaa, mutta valinnaksi lopulta tuli tämä Rebel Moon toinen osa, jonka ensimmäisestä osasta ei itse asiassa ole kovinkaan kauaa ja sen arvio löytyy tästä. Suurin syy valintaan oli nyt ehjä ainakin kesto, eli tämä hieman alle pariin tuntiin vaikutti tähän väliin sopivalta. No, eipä mennyt sekään nyt ihan nappiin, nimittäin ehdin tätä katsoa puolisen tuntia kun piti siirtyä muihin hommiin, ja leffa tuli siis katsottua sunnuntaina loppuun. Muitakin mahdollisuuksia kuitenkin siis olisi ollut, esimerkiksi Netflissä Sulis 1907 ja Jenniferin teko, ja Varkaus jäivät vielä odottamaan. Viikonlopun kovin leffa kuitenkin jäi myös vielä odottamaan alkuviikkoa, eli posti toi hyvinkin mielenkiintoisen ja odotetun Abyss leffan arvioitavaksi, ja vieläpä 4K muodossa. Sen kesto kuitenkin lähes kolme tuntia, joten vielä ei ehtinyt se katsontaan.

Joten, katsontaan siis Rebel Moon ja siitä toinen osa. Ensimmäinen tuli katsottua vuoden vaihteessa kun se Netflixiin saapui ja siitä nyt ei ihan hirveästi jäänyt käteen. Taisin leffaa verrata hieman Creatorin ja Dyyniin sekoitukseksi, jossa äänen ja kuvanlaatu ei ollut kovinkaan korkealla tasolla, mikä oli tietysti iso pettymys, vielä kun otetaan huomioon, että leffa ei muutenkaan paljon tunteita herättänyt. Oliko nyt siis asiat muuttuneet siitä? Oletusarvoisesti voisi ajatella, että kun kaksi leffaa tehty hyvin lähekkäin, olisivat ne aika pitkälti samaa tuotantoa, eikä näin ollen isoa eroa pitäisi olla.

No, jos verrataan kerran Dyyniin, niin sen verran vertaus osuu kohdalleen, että tässäkin tapauksessa tykkäsin toisesta osasta huomattavasti enemmän kuin ensimmäisestä, syytä en oikein osaa kuitenkaan sanoa. Leffa ei edelleenkään mene silti suosikkeihin, ihan niin kuin on dyyninkin kanssa. Leffa oli kuitenkin sinällään kivaa katsottavaa, että toimintaa riitti, ja äänien osaltakin kuulosti aika kivalta. Silti, pakko on myös edelleen ihmetellä. Tälläinen, aika kalliltakin vaikuttava leffa, ja äänet tässäkin vain 7.1.4, ja näistäkin viimeisimmässä puhutaan lähinnä vain kahdesta kattokaiuttimesta, jotka nekin vielä kaiken lisäksi vain etummaiset kaksi, josta pääosin tuli vain tunnelmamusiikkia. Katosta ei muuten juurikaan leffassa tullut mitään ja tosiaan front widet pysyi hiljaa koko leffan, mikä on leffan tapahtumiin suhteutettuna aika sääli. Leffan ylivoimasesti parasta antia oli kunnon matalat äänet, jotka jopa striimattuna materiaalina olivat kyllä kivaa kuunneltavaa, etenkin Waveforming toi tähän taas aivan uuden ulottuvuuden. Eli kiva kuunnella, mutta silti paljon olisi voinut olla paremminkin.

Kuvaanlaatua myös hieman ensimmäisen jälkeen kritisioin, en tiedä oliko silloin jotain vikaa esim. striimissä, mutta nyt leffa näytti tosi kivalta. Kuvassa tapahtui paljon, silti kaikki räjähdykset ja valosapelit olivat todella tarkkoja ja värikkäitä. Eikä ainakaan tämä toinen osa ollut edes ihan niin tumma, vaikka eipä tässä nyt hirveästi väriä räjähdyksiä lukuunottamatta hirveästi ollut. Leffa siis menee aika lailla sellaiseen kiva katsoa osastoon, mutta ei missään tapauksessa top listatalle mistään syystä tai muuten suosikkien joukkoon. Uudelleen voisin varmasti katsoa seurassa, yksin ei ehkä tule uudelleen katsottua, vaikka uusia juttuja tästä varmasti voisikin avautua.

Muutakin on tässä viikonloppuna kuitenkin puuhailtu, ja sen vuoksi leffoihinkin jäi hieman vähemmän aikaa. Nimittäin, olkkariin on nyt vihdoin saapumassa pitkään haaveillut Genelecit. Mallin paljastan vasta myöhemmin, mutta aika siistejä juttuja on joka tapauksessa tulossa. Tuota odotellessa tuli kuitenkin valmisteltua olohuonetta hieman uudella ilmeellä, ja nyt olohuoneen yli kymmenen vuotta vanha harmaa 3D paneeli sai väistyä, ja tilalle tuli ”vielä vanhempaa punaista tiiltä”. Punainen tiili on kiehtonut itseäni sisutuksessa ja miksei ulkoseinissäkin jo todella pitkään, nyt sellainen vihdoin tuli sitten sisään. Ja tarkennetaan nyt vielä, eli seinä on siis koristetiilistä verhoiltu, mitään uutta seinään tässä ei olla rakenneltu. Löysin kuitenkin torista hyvin edullisesti juuri tarkalleen sopivan määrän tiiliä, ja näin ollen koko remppa tuli taas maksamaan alle pari sataa euroa. Tälläisestä remppaamista minä tykkään! Niin ja mainitaan vielä loppuun, että tähän mielestäni sopii aivan täydellisesti valkoiset Genelecit, vaikka musta sinällään toimii hyvin tuon seinän kanssa muuten. Lisää tästä kun rahat Geneleceihin kasassa ja ne pääsee Marekilta kotiuttamaan, ehkä jo ensi viikolla?

Jätä kommentti