Retribution – Netflix

Aika paljon Retribution leffasta puhuttu, en tiedä mitä kun en ole lukenut, mutta esillä leffa on kyllä ollut paljon. Itse tämä leffa piti katsoa jo jonkin aikaa sitten Itunesista, mutta jotenkin se ei vaan sitten kuitenkaan kiinnostanut koskaan niin paljon, että olisi tullut viittä euroa vuokrasta maksettua. Ja ehkä ihan hyvä niin, ainakin sen vuoksi, että nyt leffa on tullut ”ilmaiseksi” Netflixiin, ja sieltä se nyt sitten kuitenkin piti heti ottaa katsontaan.

No, sen lisäksi, että tässä säästi muutaman euron niin säästi myös kärsimystä muutaman viikon. Liam Neeson on näitä leffoja jonkin verran vuosittain julkistanut, mutta jokaista leffaa vaivaa hieman ns Jason Stathan-ilmiö, eli jokainen leffa, jossa mies esiintyy, tuntuu olevan aivan samanlainen. Tässä leffassa alkoi tuntua pahalta jotakuinkin heti leffan alussa, eikä sen vuoksi että kyydissä oli pari lasta ja heitä uhataan pommilla, vaan enemmänkin sen takia, että leffasta jotenkin puuttuu kaikki tunnelma ja särmä. Leffa tuntuu todella lattealta ja aivan täysin yllätyksettömältä ja ennalta arvattavalta. Jos leffassa olisi hahmoja avattu alkuun hieman enemmän, olisi leffa saattanut saada vähän enemmän lihaa luiden ympärille. Nyt kuitenkin kaikki hahmot jäivät todella etäisiksi ja leffa lässähti täysin. Harvassa valitettavasti on positiiviset sanat tästä.

Ensimmäinen pettymys tästä tuli jo ennen kuin leffa pääsi edes alkuun, eli leffa on kuvattu tai ainakin itse saanut kovasti sellaisen toiminta-pläjäyksen ajatuksen, mutta sitten ruutuu lävähtää 5.1 äänet, vielä Netflixissä, joka on kerta toisensa jälkeen yllättänyt laadukkailla äänillä, mistä lie sitten johtuu, en päässyt nyt katsomaan onko Itunes versiossa Atmosta vai ei, mutta tässä ei ollut. Ja sek tai ylipäätään surkeat äänet kuuluivat, tässä ei ollut oikein yhtään mitään. Pari ihan yksittäistä kohtaa, mutta siihen se sitten jäi. Edes räjähdykset eivät tällä kertaa vakuuttaneet. AIka surkea esitys.

Nyt kuitenkin viikonloppuun ja siihen kuuluu tietysti leffoja. Leffojen lomassa voi tutustua myös tälläiseen uuteen mielenkiintoiseen kirjaan, jota minulle tarjottiin alkuviikosta. Lupasin ehdottomasti ottaa tarkasteluun. Kirjan nimi on Leffa Päiväkirja ja sen tekijät ovat Piia Latvala ja Taru Nieminen. Kirja löytyy muuten Kirjapaja.fi osoitteesta, jos satuit kiinnostumaan. Kirjassa on erilaisia leffahaasteita, tilaa erilaisille muistiinpanoille katsotuista leffoista ja tietysti päiväkirja katsotuille leffoille. Viimeisestä ei itselle ole käyttöä, tässähän sitä päiväkirjaa pidän jo teidän kaikkien iloksi muutenkin, mutta muuten tuosta kirjasta varmaan löytyy paljonkin kaikkea pientä iloa. Jos kirja kiinnostaa enemmän niin otappa nyt viimeistään myös tuo instagram seurantaan, siellä varmasti myöhemmin lisää kuvia kirjan sivuista.

Jätä kommentti