Spaceman – Netflix

Tästä kirjoituksesta voi tulla aika lyhyt. Adam Sandler ja Netflixin viikon Top-10 leffa, mikä voisikaan mennä pieleen? No, kaikki, nimittäin aivan kaikki. Tämä on tämän alkuvuoden yksi surkeimmista leffoista joita itse olen nähnyt, okei, sillain voi olla hieman epäreilua näin sanoa, että leffassa mennään pahasti sellaiselle alueelle, jossa omat karvat nousee aina pystyyn, mutta silti, tämä nyt vaan ei ollut hyvä leffa.

Lähdetään nyt siis liikkeelle siitä, että minun leffamakuun ei juurikaan tai ainakaan hyvin harvoin sopii sellaiset leffat, joissa yritetään tehdä ns. vakavaa elokuvaa, ja sitten sinne yht äkkiä ilmestyy joku örkki nenästä. Joo, no räkä on erikseen, mutta anteeksi nyt pieni juonipaljastus, mutta jos jonkun nenästä kiipeää hämähäkki ja kasvaa yht äkkiä ihmisen kokoiseksi, niin ei nyt vaan uppoa mulle. Adam Sandler ei vakuuta yhtään sen enempää kuin hämäkkikään, ja kun koko leffa pyörii näiden kahden ympärillä, niin katastrofi on valmis.

Harmi sinällään, että leffassa olisi voinut olla potentiaalia. Tässä on varmasti ollut tosi hyvä ajatus taustalla, mutta sitten käsikirjoitus on tuotu päiväkotiin ja annettu kolmevuotiaitten tehdä siitä omalla mielikuvituksellaan versio. Joo syyttäkää vaan minua, että en vaan ymmärtänyt tätä suurta ajatusta yksinäisyydestä ja tylsyydestä jne, kyllä ymmärsin, aivan tarpeeksi. Mutta siis tuo parisuhde, etäisyys, ongelmat, kuulento ja ennen kaikkea suhteen päättäminen sen aikana olisi voinut saada paljonkin hyviä juttuja aikaan, ei kuitenkaan tällä kertaa.

Tähän kun vielä lisätään, että Atmos-raidalla olleessa leffassa oli hyvin pitkälti yksi hyvä kohta, ja sekin leffan lopussa, ei tästä jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Tai no se viimeinen haaveilukohtaus avaruudessa jäi kyllä mieleen ja siinä oli varsin kivat äänet, mutta muuten leffa oli aivan yhtä hajuton ja mauton kuin muutenkin. No ehkä en nyt tätä hauku enempää, katsokaa jos ette usko, mutta kuten yksi seuraaja Instassa laittoi viestiä, ”tää sun blogi säästää aikaa kun ei tarvitse aloittaa mitään paskaa”!

Jätä kommentti