Ferrari – Prime

Viikon loma takana ja voin sanoa että tuli tarpeeseen, sekä tämän blogin, että kaiken muunkin elämän osalta. Välillä vaan on yksinkertaisesti parasta astua ulos oravanpyörästä ja päästää irti. Vaikka tässä loman 2200 kilometrin ajelusta parin päivän hiihto ja laskettelureissu varten ei ollutkaan mitään järkeä, oli se sen verran kuitenkin erilaista, että aivot pääsivät hyvin latautumaan. Ihan täysin ei kuitenkaan leffoista luovuttu tämänkään loman aikana, nimittäin matkan varrelle oli sovittu yksi vierailu, hieman erilaiseen kotiteatteriin. Niin, ihan ylipäätään näitä muiden teattereita olisi kiva nähdä enemmänkin, sillä sitä voi aina oppia uutta ja lisää.

Ihan täysin tuntematon teatteri ei tällä kertaa kuitenkaan ollut tämäkään, nimittäin samassa paikassa tuli vierailtua myös pari vuotta sitten, ja mitään valtavia muutoksia ei sen jälkeen ole huoneessa tapahtunut. Niin, ja huoneessa pääkaiuttimina toimii muuten muuan Elusive 1099 kaiuttimet, ja historia tämän huoneen omistajan kanssa liittyykin juuri tähän, eli nuo kaiuttimet tuli hankittua aikanaan yhdessä, ja sen jälkeen olen saanut muun muassa paljon apuja omien Martyjen kanssa. Ilman tätä mahtavaa kaveria ja tuhansia viestejä vuosien saatossa ei oma huone olisi lähelläkään sitä mitä se tänä päivänä on. Tästä tässä harrastuksessa lopulta on paljolti kyse, saada apua ja auttaa muita.

No mutta kun kylään kerran mentiin niin pitihän sitä sitten tietysti päästä leffaakin katsomaan. Ja isäntähän tarjosin sitten heti sellaista leffaa kuin Ferrari, joka on aivan varmasti ollut omalla katselulistalla, mutta varsinaisia odotuksia ei sen enempää ollut, kun ei ole itse leffaan tullut sen suuremmin tullut tutustuttua. Leffa oli kuitenkin Primeen tullut, niin kyllähän se sitten lopulta oli helppo valinta. Leffan pääosaa eli itse Enzo Ferraria esittää Adam Driver, ja tästä voi nyt olla sitten montaakin mieltä. Itse roolin herra kyllä veti ihan kivasti, ei siinä mitään, mutta asia joka itseäni häiritsi kyllä todella suuresti oli se, että olen viime aikoina nähnyt Enzo Ferrarin ruudulla useampaankin kertaan, ja aina eri näyttelijän toimesta. Ford vs Ferrari eli suomalaisittain Le Mans, Lamborgini ja Ferrari kaikki kertovat samaa tarinaa hieman eri ajankohdasta ja kulmasta, ja vaikka se on toki hieman liikaa vaadittu, niin kaikissa Enzoa olisi hyvin voinut näytellä sama kaveri. Esimerkiksi Le Manssissa näytellyt Remo Girone olisi sopinut tähänkin leffaan paljon paremmin kuin Driver. Siitäkin huolimatta, että en edes taida tietää miltä oikea Enzo näyttää (googlettaa). No, olen edelleen samaa mieltä. Muuten leffa on ihan hyvä ja kiva tarina, vaikkakin tarina on aika lyhyestä ajasta, kun leffan nimi on kuitenkin ytimekkäästi Ferrari. Ferrarin tarinaahaan tässä ei mitenkään kerrota, vaan lähinnä vain muutama päivän ajanjaksosta Enzon elämässä. Tulee ehkä hieman mieleen Spede-elokuva, joka oli hyvin vastaava, vaikka tässä sentään kesto paljon pidempi.

Se mikä tässä leffassa sitten todella harmitti oli aika surkea kuva. CGI-itä on paljon haukuttu ja näin se tosiaan on, esimerkiksi pari kolarikohtausta näyttää lähinnä huonolta lastenelokuvalta. Samoin jostain syystä näyttää moni muukin kohtaus, eikä maisematkaan oikein vakuuta. Joo siis kauniita maisemia, mutta ei näytä jostain syystä aidoilta. Ruutu muuten mistä tällä kertaa leffaa katsottiin oli suurin telkkari, josta itse olen koskaan itse leffaa katsonut, eli TLC:n 98″ tuumainen. Tästä ollaan kaverin kanssa paljon veistä väännetty, ja edelleen pidän oman mielipiteeni vahvasti, eli vaikka 98″ televisio näyttääkin varsin hyvältä, niin silti en kyllä omassa huoneessa edelleenkään ole tykkiä vaihtamassa telkkariin.

No, tästä päästääkin sitten sujuvasti aasinsillalla seuraavaan asiaan, eli ääniin. Kaverin ratkaisuna on siis iso teevee, ja sen alla horisonttaaliksi tehty Elusive. Itsellänihän on kolme pystymallista. Vaikka äänet tavallaan näinkin toimii ihan kivasti, niin etenkin muutamassa ajokohtauksessa, jossa auto liikkuu sivulta toiselle, huomaa hyvin kun äänikenttä ei ole niin yhtenäinen, eli ääni vähän niin kuin tekee u-mallin koukkauksen, sen sijaan että se olisi aivan linjassa. Puhe kuitenkin kuulostaa tulevan sieltä mistä pitää, ja muutenkin äänet myös telkkarin kanssa toimii erittäin hyvin. Ja kun sanon erittäin hyvin, nautin edelleen kaverin huoneessa katselusta erityisen paljon edessä on lisäksi pari samanlaista Full Martyä kuin itsellä, mutta se isoin ero sitten on muissa kahdeksassa kaiuttimessa, jotka kaverilla ovat JBL:n 305p aktiivit, jotka ovat muuten ihan uskomattoman hyvän kuuloiset, eikä edes hinnalla pilatut. Tietysti se, että kaikki kahdeksan ovat samaa mallia auttaa paljon, mutta se mistä olen myös kaverille erityisen kateellinen on huoneen korkeus, joka peittoaa oman huoneen huomattavasti, ja tuo todella paljon avaruutta ääneen. Jonain päivänä toivottavasti vielä itselläkin.

Kaiken kaikkiaan siis loistava vierailu, loistava loma ja nyt sitten taas takaisin kotona ja arjessa. Ferrari kannattaa ehdottomasti katsoa, mutta ihan liikoja ei kannata odottaa, vaikka nimi antaisi jotain muuta odottaa. Kyseessä nyt ehkä enemmän parisuhdedraama, kuin autoleffa, joten sellaista ei suoranaisesti kannata odottaa.

Jätä kommentti