Mea Culpa – Netflix

Mea Culpa, Netflixin uutuus joka tuli alku viikosta katseltua. Eipä ollut varsinaisesti ihan hirveän hyviä arvoita missään saanut, mutta jotenkin itseä kyllä leffa kiinnosti kovasti. Kelly Rowlandin ja Trevante Rhodesin tähdittämä rikostrilleri lähtee erittäin mielenkiintoisena alusta lähtien liikkeelle ja etenkin Trevante Rhodesin rooli on alusta lähtien erittäin mielenkiintoinen ja jotenkin kovin itsensä tunteva, mutta silti niin arvoituksellinen. Leffan alussa syyllistä tai uhria on vaikea tunnistaa, mutta lopussa lopputulema ei sitten ehkä ole aivan niin yllättävä. Tai ehkä enemmänkin niin, että leffan juonta rakennettiin varsin hyvin niin, että syylliset alkoivat sieltä pikkuhiljaa piiloista putoilla pois. Silti, itse kyllä odotin vielä hieman erilaista loppua, mutta hienosti leffa kuitenkin vietiin loppuun asti.

Rowland on hyvä, mutta jää silti kyllä mielestäni Rhodesin varjoon. Toisena erittäin mielenkiintoisena ja koko leffan kannalta kaikista tärkeimmässä roolissa Sean Sagar on todella hyvä. Leffan tunnelma on alusta lähtien hyvin tiivis ja tällä kertaa ei kännykkää taas tarvinnut pahemmin katsella. Leffassa tapahtui kaiken aikaa ja leffan pituus muutenkin sisältöön suhteutettuna erittäin sopiva. Eikä tässä muutenkaan pahemmin mitään valittamista ollut. Erittäin hyvä leffa, ei nyt ihan top-lista tasoa mutta ei toisaalta myöskään kaukana siitä. Äänien osalta miellyttävä Atmos leffa, jossa bassoja kyllä pääsi taas maistelemaan aika ajoin todella kivasti.

Leffasta voisi varmasti turista vielä paljon lisääkin, mutta mennäänpä vielä hetkeksi kännykkä ja Android-maailmaan. Päätös on nyt kännykän suhteen tehty, ja uusi kännykkä jää käyttöön. Olen itse asiassa ollut jopa paljon tyytyväisempi kuin koskaan uskalsin edes odottaa, Honorista en ole löytänyt varsinaisesti yhtään sellaista epäkohtaa joka päivittäin harmittaisi, lähinnä takana on vain paljon uutta opeteltavaa, eli kaikki tarvittava on löytynyt ja paljon myös uutta. Puhelimen OS:n logiikka on lähempänä Iphonea kuin uskoinkaan ja kaikki tuntuu hyvin luontevalta käyttää, olen oikeasti tosi positiivisesti yllättynyt. Vanhassa Iphonessa akku alkoi olla jo hieman ongelma, nyt akku kestää heittämällä koko päivän ja latauskin tapahtuu hetkessä Honorin omalla 66w laturilla. Jos laturia ei ole maisemissa, lataus onnistuu kaikilla USB-C latureilla, joita löytyy joka paikasta. Langatonta latausta en ole kaivannut hetkeäkään.

Ainoa asia joka tähän yhtälöön ei kuitenkaan sopinut oli Apple Watch. AirPodit toimiin, Apit toimii ja kaiken tarvittavan olen saanut toimimaan, mutta kellon kanssa olikin sitten ne isoimmat ongelmat, Apple Watch kun ei Androidin kanssa toimi käytännössä ollenkaan. Lomalla tulikin sitten katsottua enemmän kuin tarpeeksi älykellovideoita ja arvosteluja netistä, ja lopulta se ”oikea” sieltä sitten löytyikin. Yksi suurimmista kriteereistä oli, että musiikkia pitäisi pystyä lenkillä kuuntelemaan suoraan kellosta ilman puhelinta, ja koska tällä hetkellä musiikki tulee Youtube musiikista, se pitäisi saada toimimaan. Muuten kriteereinä oli lähinnä kiva ulkonäkö ja varmasti päivän akku. Päätöksen tein lopulta kahden kellon väliltä, eli Samsung Galaxy Watch 6 Classic ja Fossil Gen 6. Ulkonäkö voitti, ja matkaan lähti Fossil.

No, se liitto ei sitten kauaa kuitenkaan kestänyt, nimittäin kellossa oli uutena Wear OS 2 versio, ja akun kesto hädin tuskin sen päivän verran ilman suurempaa käyttöä. No, päivitysten piti parantaa tilannetta ja sainkin kelloon pikaisesti asennettua Wear OS 3.0 version. Parempaakin oli vielä odotettavissa, eli tämän jälkeen tarjolla piti olla vielä myös 3.5 versio, jonka lataamisessa oli todella paljon ongelmia. Sain tuohon päivittämiseen hyvin apuja Fossilin asiakaspalvelusta, mikä sinällään kyllä kiva, ja sainkin päivityksen lopulta ladattua. Sitten kuitenkin tuli se suurin pettymys, eli kello akku romahti täysin, ja hankkimani tiedon perusteella uusia päivityksiä ei olisi enää tulossa. Olin siis aika puun ja kuoren välissä, pari vuotta vanha malli, johon uusia päivityksiä ei enää tulossa ja kello softa/akku täysin susi. Päätin vielä yhden työpäivän verran asiaa seurailla, mutta kun akku oli käytännössä kokonaan tyhjentynyt jo puoleen väliin mennessä, niin päätös oli selvä, kello takaisin ja uusi yritys Galaxyn kanssa. Onneksi Power oli erittäin ymmärtäväinen asian suhteen ja asiakaspalvelu oli enemmän kuin loistavaa.

Nyt on uusi kello ollut pari päivää käytössä ja en voisi enempää olla tyytyväinen, kaikkeen. No, ihan ei ulkonäön puolesta pääse Fossilin tasolle, mutta kaikki toimii, niin synkassa puhelimen kanssa kuin itse kellossa olevatkin ominaisuudet. Se mistä olen erityisen tyytyväinen on se, että kello tuntuu kuin mersulta verrattuna vanhaan Apple Watchiin, miksi olenkaan näin kauan ollut uskollinen yhdelle totuudelle. Kellon akkua on vielä reippaasti päivän jälkeen jäljellä ja monet ominaisuudet paljon parempaa kuin ennen. Mitään varsinaista miinuspuolta ei ole vielä tullut vastaan. Palataan tähän ehkä vielä.

Mutta seuraavaksi olisi sitten varmaan aika Dune-Viikonlopun. Jos vielä kertaalleen ensimmäinen osa kotona ja sen jälkeen leffateatteriin katsomaan toinen. Oisko siinä plääni viikonlopulle?

Jätä kommentti