Avatar The Way of Water

On taas ollut viime päivinä sen verran kiirettä, että ei ole pahemmin leffahuoneeseen ehtinyt. Kaikenlaista on kuitenkin tässä taas ehtinyt tapahtumaan, joten kerrotaanpa hieman mitä on viime päivinä tapahtunut. Ensinnäkin pitkästä aikaa tuli vierailtua hieman leffateatterissa, ja tällä kertaa vielä pidemmän ajan jälkeen ihan Itiksen Imaxissa. En edes muista mitä siellä ole viimeksi katsonut, mutta aikaa siitä on. Yritin itse asiassa mennä tuonne katsomaan jotain juuri parisen viikkoa sitten, mutta silloin liian vaikeat lippupakettien hinnoittelut ja liian tiukille mennyt saapuminen estivät menemisen perille asti. Eilen leffaan kuitenkin tuli päädyttyä, ja leffana ehkä yksi monen eniten odottamia leffoja tälle vuodelle, eli uusin Avatar.

Rehellisyyden nimissä tuo ei kuitenkaan sitä missään tapauksessa itselleni ole, mutta kun nyt kerrankin lehdistönäytökseen ehti, niin pitihän sinne nyt mennä. Ja olihan nyt kuitenkin odotuksissa ensimmäisen leffan tapaan hyvin visuaalisesti näyttävä leffa. Muutenkin kiva pitkästä aikaa olla Imax teatterissa, jota itse kuitenkin olen itse aina pitänyt hieman heikompana vaihtoehtona verrattuna Isense ja Prime saleihin. Tällä kertaa paikka oli aika salin keskellä, hieman kuitenkin sivussa aivan keskeltä. Imaxin demo oli aika kiva, etenkin tykkäsin siitä, että basso oli huomattavasti paljon tuntuvampi, mitä se on mielestäni Prime saleissa ollut. Muutenkin panning tuntui aika kivalta, vaikkakin oikea puoli ihan selkeästi korostui, koska istuin sitä lähempämä. Taas niin leffateatterin kompromissejä mitä aina joutuu tekemään.

Itse leffa oli tällä kertaa myös 3D versiona, ja 3D leffoja ei olekaan tullut taas pitkään aikaan katsottua. Olen kyllä 3D leffoja paljon kehunut, mutta nyt muutama asia ei oikein osunut. Ensinnäkin, luulen, että osittain Imax salin suuresta skriinistä johtuen istuin liian edessä, jolloin 3D:nä leffa tuntui olevan jo aivan liian lähellä. Yksityiskohdat sattuivat silmiin ja esim yhdessä kohdassa alussa kun ruutua pyöritettiin, tuli ihan paha olo. Immersiivistä varmasti joo, mutta tuntui jo menevän liian pitkälle. Leffassa myös hieman häiritsi se, että tekstitys oli ns keskimmäisellä tasolla, joten tuntui, jotenkin että tekstityksen paikka tavallaan vaihtui kaiken aikaa ja sitä oli välillä hieman vaikea seurata. Mietin jopa, että olisiko leffan seuraaminen ollut helpompaa ilman. Mutta kyllähän tuo 3D silti minun papereissa edelleen on erittäin positiivinen juttu ja varmasti sellainen mitä itsekin voisin enemmän kyllä käydä katsomassa.

Itse leffakin oli todella näyttävä, varmasti 3D:llä ja ilman. Leffan juoni käsittääkseni jatkui jotakuinkin siitä mihin viimeksi oli jääty, ja vaikka tuon ensimmäisen osan kotona jossain vaiheessa tässä katsoinkin, en siitä kyllä enää mitään muistanut. Kaikki hahmot ja tarina oli aivan outoa, ja mietin alussa jopa, että kuka tässä on hyvä ja kuka pahis. Mulle Avatar nyt vaan menee jotenkin sen verran yli oman hilseen, että ei vaan jaksa tälläisistä fantasioista innostua, vaikka näyttävyyttä monella tapaa onkin. Lisäksi leffan kesto kolme tuntia ja vartti nyt vaan on aivan liikaa. Olkoon vaan hyvä tarina tai monen suosikki, ei Avatarista vieläkään minun suosikkiani tullut ja leffan pituuden vuoksi epäilen, ettei koko leffastakaan taida ihan niin suurta klassikkoa nykypäivänä tulla kuin ekasta aikoinaan. Mutta ymmärrän kyllä, että monelle tämä uppoaa, ja tämän genren faneille varmasti todella upea leffakokemus.

Mitäs sitten muuta on tällä viikolla tapahtunut. No ensinnäkin HTPC:n kokoaminen on vihdoin sitten päässyt alulle, ja sen kokoamista voit luonnollisesti blogissa seurailla. Olen yrittänyt laitella palasia kohdilleen kaverin, Jimssin ja Verkkokaupan avustuksella, ja nyt ollaan siinä tilanteessa että koteloksi on valittu Silverstone SST-GD10B HTPC kotelo. Ihan näyttävä ja tarkoitukseensa sopiva boxi, jonka löysin lopulta edullisesti torista. Emolevyn, prossun, virtalähteen ja hieman muisteja kävin hakemassa viikonloppuna Verkkokaupasta ja näytönohjainta ajattelin vielä etsiskellä netistä. No, itseasiassa yhden sopivan ja löysin ja maksoinkin, saapa nähdä tuleeko tuo koskaan perille asti, hieman nyt on kommunikointi ongelmia myyjän kanssa, ja vaikka paketin pitäisikin olla jo postissa, niin hieman asiaa epäilen. Jos muuten kyse on kusetuksesta, niin on sitten ensimmäinen kusetus koskaan torissa tai facebookissa ja aika paljon on sieltä tullut osteltua. Tämänkin mielestäni kyllä hoisin varsin turvallisesti, mutta katsotaan nyt miten käy. Seuraavaksi sitten kun loput osat ovat saapuneet niin pitäisikin alkaa laitetta kasailla. Prosessi, jota en ensin ajatellut itse tehdä, mutta saatanpa sitten kuitenkin tuohon lähteä. Siinähän sitä sitten taas oppii uutta. Ja mitä tällä siis pitäisi tehdä, niin tähän pitäisi viritellä MadVR: parantamaan kuvaa ruudulla, ripata kaikki hyllystä löytyvät levyt niin, että ne löytyvät jatkossa digitaalisena yhdestä paikasta kuten Plexistä ja sen lisäksi mahdollisesti jotain muutakin leffoihin liittyvää, kuka tietää mitä kaikkea sitä vielä keksiikään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s