Project completed!

Leffahuoneen rakentaminen on äärimmäisen mukavaa hommaa, mutta kyllä on sitten mukavaa saada myös jotain valmiiksi, ja nyt tämän projektin osalta voin sanoa, että maali on saavutettu. Huone on taas käyttövalmiina, ja ensimmäinen leffakin on katsottuna. Toki tekemistä huoneessa aina riittää, mutta varsinainen remontti on nyt valmis ja loppu on sitten sitä jatkuvaa puuhastelua. Projekti sai alkunsa 15.8 kun SVS:n rahat oli kädessä, ja remonttiin kului siis aikaa tasan kaksi kuukautta. Kyllä tuossa ajassa sitten on tullut tuon huoneen parissa aikaa sitten vietettyäkin, tulihan siinä sitten kuitenkin tehtyä, koko etuseinä uusiksi, pari Full Martyä, koko sivuseinät uusiksi ja vielä osa kattoakin.

Mitään varsinaisia laitepäivityksiä ei tällä kertaa tullut tehtyä, eikä remontti muutenkaan ihan hirveän kalliiksi tullut. Seinien levyt sain halvalla torista, villat ja puutavaraa tuli suurimmaksi osaksi käytetty uudelleen ja kaikki akustiikkaan menneet tavaratkin oli ilmaiseksi joskus aikaisemmin saatuja. Toki sitä aina kaikenlaista pientä tarvitsee hankkia ja niistä nopeasti kertyy hintaa, mutta oikeastaan Behringer ja valot olivat ainoa elektroniset hankinnat, edes työkaluja ei tarvinnut tällä kertaa hankkia lisää. Kun ottaa huomioon, että tässä samassa ajassa tuli taloon vielä aurinkopaneelit ja suihkuhuonekin tuli maalattua ja hanat uusittua, niin ihan kiitettävä suoritus.

Tänään sain siis myös huoneen jo kalibroitua ja aikaa jäi ensimmäiseen leffaankin. Ensimmäiseksi leffaksi nappasin hyllystä uusimman Star Warssin, koska tosiaan tuo uusin Top Gun ei ihan vielä huoneen valmistumiseen mennessä postilaatikkoon asti kerennyt. Sen aika tulee sitten varmasti parin viikon päästä. Yksi koko projektin suurimpia tavoitteita (Subbarien lisäksi) oli saada huoneesta isompi, avarampi ja ääneltään laajempi ja suurempi. Star Wars oli tälläkin kertaa yhtä suuri pettymys kuin aikaisemminkin, mutta äänellisesti huone on todella saavuttanut tavoitteensa. Huone näyttää isommalta (ja on), skriini on todella iso ja näyttävä, mutta silti sopiva, ja äänenkuva on selkeästi kasvanut, kuulostaa fressimmältä ja avarammalta. Kaikkea sitä mitä hain, ja eikä silti kuulosta tippaakaan kolkolta tai liian kovalta. Sanoisin, että ensi fiilis on aika täydellinen.

Pieniä ongelmiakin päivään mahtui, eli subbarit ovat pitäneet jostain syystä erittäin kovaa huminaa, ja tänään kuin sattumalta myös ratkaisu tuohon ongelmaan löytyi. Meteli oli niin kova, että jopa Arcam valitteli kalibroinnissa, että taustamelu on liian kova. Ongelman ratkaisu kuitenkin löytyi kuin salama kirkkaalta taivaalta kun kaveri linkkasi keskusteluun facebooksissa, ei siis mikään vanha keskustelu vaan juuri alkanut, jossa samaa asiaa käytiin läpi, ja yksi ehdotus oli maadoittaa vahvistin ja prosessori. No, johto autotallista, liitoskengät kiinni ja testaamaan. Wolaa, ja kaikki humina poissa! Tätä tämä harrastus parhaimmillaan on, loistavia kavereita ja yhteisöjä, joissa juttuja jaetaan. Toivottavasti tämäkin blogi auttaa taas joitain muita omien projektiensa kanssa.

Ehkä DIrac pitää huomenna sitten vielä ajaa kerran läpi, jotta kalibrointi on varmasti täydellinen, mutta nyt on aika tältä päivältä laittaa koneet kiinni ja pää tyynyyn. Nyt on erittäin hyvä ja levollinen olo, viikko lomaa ja koko viikkoa ei tarvitse rakentaa jotain, vaan voi vain nauttia elämästä, joka on itseasiassa aika kivaa tällä hetkellä. Laitoin muuten juuri kuukauden Ugly Cookietkin tilaukseen, joten Top Gunin ja leffahuoneen virallisissa avajaisissa on parasta mahdollista herkkua pöydässä! Suosittelen testamaan!!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s