Homma etenee..

Se on viikon verran vierähtänyt edellisestä päivityksestä ja nyt on tullut aika taas päivitellä hieman menoa. Paljon on tapahtunut ja huone alkaa saada muotoaan pikku hiljaa. Huonetta rakennetaan edelleen paljolti fiilsi pohjalta, joten suunnitelmat muuttuvat ja tarkentuvat sitä mukaan kun uutta rakentuu. Myös Full Martyt alkavat pikku hiljaa valmistua. Mitä siis on tehty.

Kuva yllä: Oikean puolen seinä on purettu ja täytetty uusilla villoilla, niin että seinissä villaa on nyt noin kymmenen sentin verran myös leffahuoneen puolella. Uuden seinän tolpat on eristetty muista rakenteista, joten äänien siirtymän ei pitäisi ainakaan niin helposti olla mahdollista. Päällä on kaksinkertainen 13mm gyproc-levytys, joiden välissä on vielä elastinen liima. Kaikki saumat on vielä tiivistämättä, joten siinä seuraavaa steppiä.

Myös takaseinä ja vasen sivu on tällä hetkellä levytetynä, niihin tuli ihan vaan yksikertainen levytys, koska varsinaista äänieristystä mihinkään suuntaan ei tarvita (ulkoseinät). Seuraavaksi sitten näillekin pitää tehdä pintatöitä. Jo tässä vaiheessa huone tuntuu todella paljon suuremmalta, mikä oli yksi iso osa tämän projektin syistä. Seuraavaksi sitten onkin aika työstää etuseinälle tulevaa Baffle Wallia ja paikkoja uusille kaiuttimille. Sitä kautta huoneen saa myös tyhjäksi villoista, joten työskentely muuttaa sitäkin kautta hieman mukavammaksi. Tilan puute edelleen tuottaa todella paljon haasteita, koska tuoleja huoneesta ei saa pois ja villojakin on pakko siellä säilöä, jotta turhaa siirtelyä voidaan välttää.

Portin rakentelua

Samaan aikaan seinien ja itse huoneen kanssa valmistuu pikku hiljaa myös Martyt. Ensimmäiset vaiheet olivat tietysti liimaamista, liimaamista ja vähän lisää liimaamista. Sen jälkeen pikkaisen hiontaa ja nyt ollaan jo maalaamispuuhissa. Pohjalle tulee Otexia ja sen jälkeen mustaa kalustemaalia pintaan. Tässähän olisi voinut hyvin käyttää myös Duratexiä, mutta sille linjalle en näidenkään kanssa halunnut lähteä. Pinnaksi on tulossa siis samaa mustaa huonekalumaalia Claes Ohlssonilta kuin Elusiveihinkin.

Sisään tulee tukipuuviidakko pitämään boxia kasassa
Etuseinä johon elementti kiinnitetään tulee kiitettävästi yli kuusi senttiä koivuvaneria. Reikien tekeminen jyrsimällä oli itselle uusi juttu mutta sujui varsin helposti.
Isoja puristimia olisi saanut olla enemmänkin, mutta eiköhän niistä saumoista ihan pitäviä tullut.
Lopputulos näyttää ihan kivalta ja odotukset ovat kovat että pääsisi testailemaan.
Kuvassa pohjamaalia, pintamaalia ja tassut jotka pönttöjen alle tulee.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s