Dead Line 30.10

Tulipa sitten viime viikolla päätettyä milloin tämä projekti tulisi olla valmis, ja samalla myös se, että mikä on ensimmäinen leffa, joka tällä uudella huoneella tullaan katsomaan. Tuolloin nimittäin pitäisi CDON:ista tipahtaa uusi Top Gun postilaatikkoon, enkä voisi kuvitella mitään parempaa leffaa korkkaamaan uutta huonetta.

Eipä ollut takana betonia kuin pieni pätkä

Mutta mitä siellä sitten on tällä hetkellä meneillään. Lähinnä nyt tässä vaiheessa edessä on ollut vielä vanhan huoneen rakenteiden purkua, ja sen kanssa onkin ollut haasteita. Suurimpana haasteena on ollut se, että huoneen leffasohvat on enemmän ja vähemmän rakennettu paikan päällä, eli niitä ei saa huoneesta oikein pois, eikä purettua tai siirrettyä. Lisäksi kun toisen sohvan päällä on nyt iso kasa seinistä purettua villaa, niin tila on todella tunkkainen, pimeä ja ahdas. Siitä huolimatta kaksi seinää on nyt purettu ja hieman jo uuttakin aloitettu. Itseasiassa sellainen yllätyskin tuli vielä vastaan, että kuvittelin huoneen kaikkien seinien olevan puhdasta betonia, mutta tuo toinen sivuseinässä olikin sitten suureksi yllätykseksi panelien takana vähän villaa ja toisen huoneen lastulevy. Ei ihme, että äänet on mennyt läpi toiseen huoneeseen.

El caos!

Tuosta syntyi sitten myös ajatus, että huoneen olisi voinut kääntää toisin päin, ja tehdä vihdoin se sata prosenttisesti leffoille pyhitetty tila. Tuolloin lapsen huoneesta olisi tullut leffahuoneen uusi perä ja nykyisestä baaritilasta oma uusi huone, joko itselle tai muksulle. Pitkän harkinnan jälkeen tuo ajatus tuli kuitenkin haudattua, kahdesta syystä. En ollut sitten kuitenkaan valmis luopumaan vieläkään baaritilasta ja uutena huoneena tuosta olisi tullut kuitenkin todella pieni. Leffahuoneen kokokaan ei olisi juuri muuttunut, mutta molempien tilojen kaikki pinnat olisi käytännössä tarvinnut tehdä tuolloin uusiksi, siihen ei nyt ihan ole kuitenkaan varaa. Projekti saa siis jatkua alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Ensimmäinen full marty liimassa

Etuseinä ja sivuseinä on siis purettu, ja nyt aletaan ensin rakentamaan sivuseinää ja sen jälkeen pitäisi toista sivua purkaa sen verran, että etuseinän baffle wallin pääsisi aloittamaan. Tämän jälkeen kasat villaa haudataan seinän taakse, ja muutenkin huoneesta tuli villa-vapaa, eli kaikki villat ovat jatkossa kovien seinien takana. Äänieritykseen kokeillaan taas uusia kikkoja, kun uuteen sivuseinään laitetaan lisää uutta villaa ja kaikki seinätolpat eristetään vanhasta seinästä, katosta ja lattiasta kumitassuilla. Nämä tassut löytyivät ihan vahingossa Motonetistä, mutta vaikuttivat juuri oikeilta tähän tarkoitukseen. Sitten päälle tupla gyprocit, ja eiköhän äänet viereiseen huoneeseen pitäisi merkittävästi laskea.

Lisäksi myös eilen sain kotiin Full Martyjen vanerit, eli 21mm koivuvanerilevyt, ja niiden työstäminen tietysti alkoi myös heti tänään. Ensimmäisen laatikon ensimmäiset saumat on liimatta, ja pakko kyllä todeta, että aikamoiset laatikot on noista tulossa, puhumattakaan aika kiitettävän kokoisista elementeistä, jotka niihin kiinni isketään aikanaan. Mielenkiintoisia aikoja siis jatkossakin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s