Nomadland

Nomadland, vuoden 2021 parhaan elokuvan Oscarin saanut elokuva, joka kertoo tarinaa Amerikkalaisen unelman kääntöpuolesta. Kodittomien, köyhien yhteiskunnan ulkopuolelle jääneiden tarinoiden kuvaaminen hyvin koskettavasti on varmasti yksi polku Oscareissa menestymiseen, mutta itselle tämä leffa perjantain myöhäisillassa ei oikein kyllä uponnut. Myönnän taas, että tähän aikaan viikon päätteksi voisi katsella jotain ihan muutakin, mutta tällä kertaa tämä leffa vei kuitenkin mielenkiinnon, leffa, joka kuitenkin jossain vaiheessa täytyi katsoa.

Yksi syy miksi tämä leffa päätyi nyt katsontaan oli paluu pienen tauon jälkeen Disney+ -palveluun. Pieni tauko on sinällään tehnyt ihan hyvää, että palveluun on tällä väliin ehtinyt kertyä paljon kaikkea uutta ja hyvää katsottavaa, mutta valitettavasti, tai no ei niinkään valitettavasti niistä suurin osa on sellaisia, jotka haluaa katsella sellaiseen aikaan kun saa myös vääntää volyymit kaakkoon. Esimerkkinä Kings Man-elokuva, jonka katsomista todellakin on tullut odotettua. Luonnollisesti Nomadlandissä ääniä ei juurikaan tarvittu.

Mutta miksi se ei sitten itselle oikein uponnut. Oscareissa ei aina ole kyse suuren yleisön mielipiteestä, vaan enemmänkin taiteellisuudesta jne. Sitä tämä leffa oli, eli varmasti taiteellisesti hienoa ja koskettava elokuva, mutta se genre ei ehkä ole niinkään minun suosikkejani koskaan ollut. On toki niitäkin leffoja ollut, mutta yleensä harvemmin. Muutenkin leffan tempo oli aika hidas ja teema surullinen, joten perjantain myöhäisiltaan tämä ei oikein jaksanut pitää mielenkiintoa yllä. Eli ei välttämättä vain leffan syytä, vaan myös ajankohta tämänkaltaiselle leffalle ehkä vähän huono. Ei sikäli, ei tämä leffa nyt sellaista fiilistä jättänyt, että se pitäisi välittömästi uudelleenkaan nähdä.

Joka tapauksessa hienoa päästä taas Disneyn leffojen pariin ja tosiaan katsottavaa on taas palvelussa kivasti odottamassa, sekä itselle että lasten kanssa. Käykäähän myös tsekkaamassa http://www.leffamedia.fi mitä kaikkea muuta on tarjolla leffa kentässä. Paljon upeita sisällöntuottajia nyt helposti samassa paikassa ja kaikkea muutakin kivaa on varmasti vielä tulossa. Kannattaa myös ottaa leffafriikin instagram ja Facebook haltuun, siltä paljon hauskaa sisältöä ja tietoa tulevasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s