Twister

Välillä tulee eteen leffoja, joita todellakin odottaa monestakin syystä. Tällä hetkellä vanhoja leffoja restoroidaan kovaa vauhtia 4k muotoon, ja paljon hyviä leffoja onkin tullut, mukaan lukien omia nuoruuden suosikkeja. Yksi tuollaisista leffoista on pyörremyrskyleffa Twister, jonka olen aikanani omistanut VHS-kasettina, ja tuo leffa jo silloin tullessaan vuonna 1996 oli yksi niitä leffoja, joilla laitteita testailtiin. Muistot tuosta leffasta siis erittäin positiiviset, ja kun vielä kuulin, että tuosta leffasta on tullut special edition versio Dolby Atmos äänillä, jokainen blogiani lukeva ymmärtää, että tuo leffa oli pakko hankkia.

Mutta ennen kuin edes mennään niihin ääniin niin pitää myös hehkuttaa leffaa itsessään. Tämä on edelleen juuri niin hyvä leffa kuin muistelin, oikeasti, tykkäsin itse leffasta todella paljon. En tiedä miten todellinen leffa on, mutta voisi olla. Siksi, että leffa on jotenkin todella aito, rehellinen ja hyvän fiiliksen leffa. Roolitukset ovat tässä pätkässä todella kohdillaan, ja ennen kaikkea Bill Paxton ja Helen Hunt ovat kuin luodut toisilleen. Todella hyvää kemiaa, ja Helen Huntin Joannea on todella ilo katsella, todellinen ammattilainen! Hyvin mielenkiintoisena näyttelijänä mukana häärii myös Phillip Seymoore Hofman, joka on minulle jäänyt mieleen etenkin Mission Impossible 3 leffasta. BTW, muuan Marc Cubania oli tiettävästi myös harkittu tähän rooliin aikanaan.

Äänien osalta leffa oli juuri sitä mitä odotinkin. Leffa oli luonnollisesti aika moista äänitehosteiden ilotulitusta, mutta ei sellaista korvia särkevää kuitenkaan. Leffassa oli jatkuvasti tunnelma kuin olisi itsekin hurrikaaniin keskellä. Twisterin äänet ovat alusta loppuun kaikissa kaiuttimissa ja Atmosta käytetään erittäin hyvin hyväksi. Toisaalta, dynamiikkaa ja bassopäätä olisi muutamassa kohdassa olla vielä aavistus enemmänkin. Kaiken kaikkiaan leffa oli joka tapauksessa jokaisen pennin väärtti ja loistavaa, että leffa löytyy nyt hyllystä. Tätä leffaa voi hyvällä syyllä katsoa vielä monta kertaa uudelleenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s