The Rise of Skywalker

Se kolmaskin Star Wars leffa piti sitten katsoa kerralla putkeen, aika harvinaista sinällään, että olen samaa leffasarjaa jaksanut katsoa monta jaksoa peräkkäin, mutta toisaalta nyt pieni paine katsoa nämä pois alta ennen Disney plus tilauksen loppua ja toisaalta myös kyllä kiinnostus tätä viimeistä osaa kohtaan olivat varmasti syynä tähän. Ja toisaalta, kyllä kannatti, tämä nimittäin osoittautui ehdottomasti uuden saagan, ja ehkä koko saagan parhaaksi leffaksi minun kirjoissani.

Miksi näin? No ensinnäkin kun kritisoin toisessa osassa liikaa ”sotimista”, tässä palattiin taas enemmän siihen tarinan kuljettamiseen, ihmissuhteisiin, ja niin sanotusti hieman rauhallisempaan menoon. Tämä on ehdottomasti enemmän se puoli mistä näistä Star Wars leffoissa olen tykännyt. Roolihahmot ovat paljon parempia kun niille annetaan enemmän tilaa kehittyä, ja vaikka taistelukohtaukset ovat tavallaan ihan näyttäviä, niin toisaalta ne ovat myös aika kuluttavia ja vievät kyllä helposti mielenkiinnon leffasta jos ne jatkuvat kovin pitkään.

Tämä leffa on muuten tullut nähtyä aikaisemminkin, ja tiedän tarkalleen koska ja missä. Tämä leffa nimittäin tuli nähtyä Porvoon Biorexissä uuden Prime-salin avaus viikolla. Silloin menin testaamaan uuden leffateatterin äänentoistoa, vaikka leffa ei sinällään hirveästi kiinnostanutkaan. Ja tosiaan, se että tykkäsin leffasta nyt paljon enemmän, johtui varmasti osittain siitä, että juoni taustalla oli nyt paremmin selvillä, eikä kyseessä ollut vain yksittäinen leffa. Muistoissa oli, että tykkäsin äänistä silloinkin, mutta ehkä myös jotain kritisoin. En halunnut tuota juttua lukea ennen tämän kirjoittamista, mutta palaan siihen varmasti vielä.

Tällä kertaa äänet kuitenkin olivat pelkkää priimaa ja todellakin nautin tämän leffan äänistä täysin rinnoin. Leffan äänet olivat sitä kuuluisaa referenssi tasoa, ja tätä leffaa todellakin voi esitellä muillekin, ehkä jopa harkita uhd-levyn hankintaa. Leffassa oli useita hienoja kohtauksia ja todellakin katselin leffa leveällä hymyllä. Suosittelen leffaa ja sen ääniä kyllä ehdottomasti tsekattavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s