Army of Thievs

Tätä hetkeä onkin sitten odotettu pitkään, tarkkaan ottaen vähintäänkin siitä lähtien kun Elusivet olivat tilattu ja odottamisen aika oli alkanut. Nyt ne kuitenkin ovat valmiit, kalibroidut ja aika laittaa ensimmäinen leffa ruudulle. Ensimmäiseksi leffaksi valikoitui Army of Thievs Netflixin ihmeellisestä maailmasta. Netflix, palvelu joka minun piti jo laittaa tästä kuusta lähtien tauolle, mutta muistutus kalenterista oli kadonnut johonkin. Tänään sitten meni lasku, ja vaikka se edelleen tuntuu pahalta, niin antaa nyt mennä. Ehkä tähän kuitenkin joku syykin on, että muut palvelut ovat sen verran halvempia, tänäänkin kävin kaikki läpi, mutta Netflixiin silti tuli päädyttyä. Joo, esim. Apple TV plussassa oli jälleen uusi (Tom Hanks leffa) katsottavaksi, mutta uusien leffojen tahti on kuitenkin aika verkkainen. Samoin kaikissa muissakin palveluissa. Ja BTW, myös viimeinen rahapaja oli sinne juuri tullut, samoin kohta tulee Ozark jne, joten kyllähän tuota Netflixiä edelleen tarvitaan.

Tänään siis kuitenkin vuorossa oli Army of Thievs leffa, joka vaikutti jo lähtökohtaisesti ja intron perusteella juuri minun leffalta, ja sellainen se kyllä olikin. Leffa oli Atmosta, mutta leffana ei ehkä nyt ihan parasta uusien etukaiuttimien testaamiseen, eli vaikka leffassa oli jonkin verran ihan hyvääkin toimintaa, niin ei tämä nyt mikään ihan sellainen toimintaleffa kuitenkaan ollut, missä kaiuttimet olisivat ihan oikeuksiinsa päässeet. Muutamia hyviä havaintoja on kuitenkin jo tullut tehtyä.

Uusien Elusive 1099 kaiuttimien vasteen näyttävät aika kivalta REW:issä.

Isoin ja ei ehkä niin odotettu asia minkä olen selkeästi huomannut on se, että muiden kaiuttimien laatu on tässä parantunut huimasti. Jos ennen etukaiuttimista tuli niin paljon ”ääntä” että ääni on huoneessa ollut paljon täydempi, niin tilaan on tullut enemmän avaruutta ja tarkkuutta. Etukaiuttimien ja takaosaston väliin on tullut hyvällä tavalla tilaa ja ääni kuulostaa paljon jotenkin tarkemmalta. Huomaa kyllä että edestä löytyy aivan riittävästi potkua, ja vaikka volyymiä lisää, niin silti ääni ei tunnu tippaakaan painostavalta, vaan hyvän äänen taso vaan nousee. Ei sinällään, kyllähän tässä on huomannut, että myös vanhat Klipschit ovat olleet todella laadukkaat ja hyvät kaiuttimet, ilman DIY ajatusta niitä ei todellakaan olisi tarvinnut vaihtaa ja hinta-laatu suhteeltaan ne ovat olleen aivan sairaan hyvät.

Tänne olisi kyllä kiva päästä joskus lomalle, missä ikinä siten sijaitseekaan.

Vaikka ääni on todella tarkka ja laadukas, niin kyllähän sen huomaa, että näistä löytyy myöskin potkua. Tässä leffassa se ei niinkään noussut niin paljon esiin, mutta esim. John Wick tällä setillä täytyy jossain vaiheessa ehdottomasti kaivaa taas esiin. Luulen, että kunnon laukaukset näillä tuntuu aika kivalta. Yksi mitä erityisesti näiden kanssa odotin paljon oli puheäänet, ne kuulostavat todella selkeiltä ja hyvältä, ja jotenkin sellainen elokuvamaisuus on kyllä kasvanut, ja sitä odotin todella paljon. Yksi asia mistä ei vielä ole ollut täällä puhetta on ensitestailut Elusivillä, kaikki kuulosti alkuun ihan kivalta, mutta sen jälkeen kun laitoin hieman Suvi Teräsniskaa soimaan, leuka kirjaimellisesti loksahti auki, näin hyvältä ei mikään musiikki ole ennen huoneessa kuulostanut, kuulin kirjaimellisesti jotain ihan uutta.

Pohjamaalit pinnassa.

Loppuun vielä muutama sana projektista. Eli maalia on nyt saatu tosiaan pintaan ja kaiuttimet takaisin ruudun taakse. Pintaan tuli ensin laitettua valkoista Otexia, jonka todellakin pitäisi pinnassa pysyä. Yksi kerros sitä sai riittää, enkä usko että toisesta olisi ollut mitään hyötyäkään. Varsinaisen maalin päätin ostaa hieman jopa yllättäen Claes Ohlssonilta, mutta puolikiiltävä Elegant Black maali osoittautui edulliseksi, mutta täydelliseksi maaliksi näihin. Kaiuttimista tuli lopulta juuri sellaisen väriset kuin olin toivonut, loistava ja onnistunut valinta, vaikka pinta ei itselleni juurikaan merkitse, kunhan ne ovat musta. Nämä nimittäin eivät taida minulla ikinä tuolta piilosta pois tulla, ja jos tulee, niin sitten niille voi tehdä silloin jotain.

Claes Ohlssonin maalit toimivat tässä paremmin kuin uskalsin edes odottaa.

Kaiuttimet laitoin suoraan vanhojen paikalle. Torvet jäivät aavistuksen korkealle, mutta päätin olla muokkaamatta tässä vaiheessa etuseinää ja tilttasin kaiuttimia vain takapuolelta parisenttiä ylöspäin. Näin ollen torvien pitäisi kyllä olla aika kohdillaan, vaikka muuten kaiuttimet aavistuksen korkealla ovatkin. Ensi testaukset Rew ohjelmalla, jolloin valitettavasti huomasin keskellä olevan jotain vikaa ja yläpää ei toistunut sieltä lainkaan. Ei muuta kuin kaiutin auki ja ongelmaa selvittämään. Onneksi tällä kertaa apu löytyi nopeasti, eli vaikka koko crossover piti kaivaa kaiuttimesta ulos, niin ainostaan yhden osan johtojen vääntelyllä selvittiin, eli ne olivat päältä oikosulussa. Onneksi näin, jos esim elementti olisi ollut rikki, olisi se ollut hieman isompi ongelma.

Valmiit boxin scriinin takana, voin sanoa että olen enemmän kuin tyytyväinen tähän näkyyn!

Myös rakentamassani masking systeemissä oli pientä vikaa, jotenkin sekin tuli nyt korjattua, ja sen jälkeen scriini takaisin kiinni ja testaamaan. Kyllä nyt taas kelpaa testailla, vaikka toki tämä homma on kuin keittiöremontti, kun yhden tekee niin muut jo talossa näyttää vanhalta, eli jossain vaiheessa varmasti muutkin kaiuttimet vielä tullaan tekemään uusiksi DIY. Ai niin, ja se leffakin oli tänään aika hyvä, tykkäsin ja suosittelen!

Tässä vierekkäin vanha RP-280F Klipschiltä ja Elusive 1099 DIY Soundgroupilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s