Red Notice

Onpas ollut viimeaikoina sen verran kiirettä ilmassa, että blogia ei ole ehtinyt päivittämään, mutta toisaalta, myöskään leffoja ei ole juurikaan ehtinyt katsomaan. Yksi joka kuitenkin tuossa tuli katsottua oli Netflixin historian kalleimmaksi tituleerattu Red Notice. Näyttelijäkaarti on varsin tuttua, Dwayne Johnsson, Ryan Renolds Ja Gal Gadot. Eipä siis ihmekkään että leffalle on tullut hintaa, ja nimenomaan näiden tähtien tilipussin on veikattu olevan suurin syy asiaan, etenkin kun näyttelijät löytyvät parhaillaan parhaiten palkattujen näyttelijöiden listan alkupäästä.

Ennen leffan katsomista, piti muutama ajatus leffasta käydä googlettamassa, ja ehkä parhaimmat suositukset (minulle) antoi hesari joka kuvaili leffaa Bondin, National Tresuren, Indiana Jonesin, Muumio ja Oceans leffojen risteytykseksi. Jos yhtään olet tätä blogia aikaisemmin lukenut, niin tiedät jo tässä vaiheessa, että tämä leffa oli pakko katsoa. Asiaa ei haitannut yhtään myöskään se, että leffahan oli Atmos ja muutenkin varsin omaan makuun sopiva asetelma.

Leffa ei ollut timantti, mutta erinomainen joka tapauksessa. Olen varmaan sanonut ennenkin, että vaikka Dwayne Johnsson on loistava näyttelijä, niin silti tietyt maneerit saavat herran näyttämään roolissa kuin roolissa aivan samalta. Niin tässäkin, jotenkin ne tietyt asiat kuten ulkomuoto, ääni ja olemus saavat kaikki roolit tuntumaan samalta hahmolta. Ei ole varmasti helppoa kun on hyvällä tavalla noin erottuva ja erilainen hahmo. Juoni oli hyvä, aavistuksen ennalta-arvattava, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin olisi voinut olla. Paljon hyviä käänteitä ja mielenkiintoinen juoni alusta loppuun.

Paketit pinossa pöydällä rakentamista varten.

Myös äänet olivat hyvät, ja jotenkin tuntuu, että Netflix nostaa Atmoksen osalta tasoa jatkuvasti. Tässäkin leffassa kokonaisuutena äänet tuntuivat laadukkailta ja muutamia todella hyviä kohtia löytyi pitkin leffaa. Kokonaisuutena siis tykkäsin kyllä paljon.

Kasaaminen oli varsin helppoa ja onnistui hyvin yksinkin.

Mutta mikä sitten on pitänyt niin kiireisenä. No ensinnäkin keskiviikkona se vihdoin tapahtui, eli Elusive 1099 kaiuttimien osat saapuivat vihdoin jenkeistä ja kävin ne Hämeenlinnasta noutamassa. Loppuviikkosta niitä tuli jo hieman liimailtua, mutta kunnolla homma lähti käyntiin vasta eilen. Setti oli hyvin pakattu, mitä onkin monessa paikassa kehuttu. Kaikki osat tuntuivat olevan paketissa ja vieläpä ehjänä. Koteloiden MDF:n laatu hieman jopa yllätti ja olen todella tyytyväinen että ne sieltä otin mukaan, sillä hinta ei ollut paha ja laatu todellakin tuntuu olevan priimaa etenkin sahausten osalta.

Piirilevyt ovat pelottavan hankalan näköisiä, mutta hyvillä ohjeilla ja välineillä helppoa kuin heinän teko.

Liimaaminen oli todella helppoa, pienen mietinnän jälkeen päädyin liimaamaan kaikki perinteisellä Erikeeper liimalla, plussa mallia tosin varmuuden vuoksi. Liimaus, jopa yksin onnistui hyvin ja vaikka itsellä ei perinteisiä puristimia ollutkaan riittävästi, niin laatikon kokoamiseen tarkoitetut nauhapuristimet ajoivat osaltaa asiaa kyllä todella hyvin. Laatikoista tuli siisti ja viimeistelytyötä sen vuoksi varsin maltillisesti.

Kotelot puristuksissa monin tavoin.

Myös Crossoverit tuli laitettua kasaan, ja pakko sanoa, että tämän helpommaksi asiat eivät kyllä tule. Uuden kolvin ja tinaa kävin ostamassa, mutta sen jälkeen työ sujui hyvin hyvin helposti. DIY Soundgroupin valmis piirilevy ja hyvin selkeät ohjeet tekivät asioista lasten leikkiä. Jos jotain kolvin tarttuminen mietityttää, niin lupaa, että jokainen teistä siitä selviää. Itselleni hankin 40w (vanha oli 30w) kolvin, jossa hieman leveämpi pää (ei normaali piikki) ja sen kanssa tulos oli loistava. Uskallan väittää, että liitokset ovat onnistuneita, mutta aika näyttää.

Boxit alkaa sisältä olla jo aika valmiina.

Sen lisäksi kokoamisvaiheeseen oleellisesti liittyi koteloiden akustointi, joka tällä kertaa tuli hoidettua bilteman aaltovaahtomuovilla, joka vaikutti hyvältä valinnalta. Hieman spray liimaa ja levyt sopivan kokoisiksi ja sillä hyvä. Hieman loppui kesken, mutta Puuilosta vastaavaa tilalle ja sain loputkin kuntoon. Keskimmäisiin bokseihin ajattelin laittaa vain tyynyt piirilevyjen lisäksi. Seuraavaksi sitten vähän hiomista ja maalia pintaan.

Kiinnostaako leffatuolit, joita et varmasti saa mistään muualta?

P.s. Klipschit on nyt nostettu ruudun takaa pois ja ovat myynnissä oikeasti. Jos kiinnostaa loistavat leffakäyttöön tarkoitetut kolme isoa kaiutinta niin olehan yhteydessä. Lisäksi laitoin myyntiin yhden vanhoista DIY leffatuoleista, sillä suunnitteilla on sillekin osastolle jotain uutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s