Schelden Taistelu

Se oli sitten eilen ruudulla pitkästä pitkästä aikaa taas toisen maailmansodan tarinaa ja tällä kertaa taas uutta sellaista. Kyseessä Netflix uutuus Schelden Taistelu, joka kertoo jälleen yhden uskomattoman tositarinaan perustuvan tarinan sodan keskeltä. Tarina on tässäkin varsin mielenkiintoinen vaikka mitään aivan niin suurta ja urhoollista tässä ei ehkä olekaan kuin osassa mitä näitä on nähty. Tässä kyse ehkä aavistuksen enemmän kysy hyvistä (ja huonoista) sattumista, jotka johtavat sekä ihmisten, että koko sodan kannalta merkittäviin seurauksiin.

Kuten aiheeseen sopii, leffa on surullinen ja jonkin verran raakuutta ja tappamista nähdään, mutta kuitenkin varsin hyvällä maulla on tämä leffa tehty ja korostettu ehkä enemmänkin tarinaa. Leffa ei ole kovinkaan pitkä vaan juuri sopiva tarinan kertomiseen ja tykkäsin kyllä leffan kokonaisuudesta, eikä se varsinaisesti alkanut missään vaiheessa pitkästyttämään, vaikka sekin olisi ollut ihan mahdollista, niin mukaansa tempaava leffa ei kuitenkaan ollut.

Äänien osalta leffassa oli paljon hyvää, vaikka leffa olikin vain 5.1 äänillä, mikä sikäli oli todella sääli, että leffassa olisi ollut todella paljon potentiaalia myös hyviin Atmos ääniin. Mutta kuten usein on tullut sanottua, hyvä 5.1 leffa skaalattuna voi olla paljon parempi kuin huono Atmos. Tänään pitkästä aikaa tuon skaalauksen sai hoitaa Neural:x ja se toimi jälleen loistavasti, tuoden leffan todellakin eloon: Erityisen hyvin tässä leffassa käytettiin takakanavia, tästä saisi hyvin ihan referenssi materiaalia niiden käytöstä. Hyvät äänet silti ihan kokonaisuudessaankin.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Schelden Taistelu

  1. Leffan käännöksessä, ja esittelytekstissä ärsytti termi ”purjelentäjä”, koska koneet joilla sotilaita vietiin mantereelle eivät todellakaan kykene purjelentoon, ovathan ne pelkkiä liitokoneita.Olisi pitänyt siis puhua liitolentäjistä, ei purjelentäjistä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s