Indiana Jones ja Kristallikallon Valtakunta

Noniin, sitten taas ne, jotka ovat todellisia Indiana Jones faneja, voivat harkita tarkkaan kannattaako tämän tekstin lukemista jatkaa tämän pidemmälle. Nimittäin aika moni noista tosifaneista ovat sitä mieltä, että ainoastaan kolme ensimmäistä ovat ns. oikeita Indiana Jones elokuvia, ja tämä neljäs on loukkaus koko sarjaa kohtaan. No, itse olenkin sitten kuin pieni kala vastavirrassa, eli mielestäni tämä leffa oli selvästi näistä neljästä paras, tai sanotaan ehkä niin että minä tykkäsin tästä kaikista eniten.

Ensinnäkin tämä leffa on itselleni se ennestään kaikista tutuin, ja itseäni luonnollisesti leffassa kiinnostaa eniten se, että tässä Indiana Jones on monellakin tapaa tuotu nykypäivään. Tämä sarja on ollut kiva katsoa nyt kokonaisuudessaan restoroituna, mutta pakko silti on todeta, että tämä leffa ehdottomasti edustaa eniten sitä nykypäivän toimintaseikkailua mistä itse tykkään. Leffassa on kivasti toimintaa ja jännitystä, silti jotain historiallista mysteerin metsästystä hieman DaVinci koodin tapaan. Leffasta ei silti ole unohdettu niitä alkuperäisen leffan piirteitä, eniten tykkäsin käärmekohtauksesta, joka ei ehkä kaikille aukea täysin jollei leffojen historiaa yhtään tunne. Ja tietysti, tunnarihan on aina se jonka aivan varmasti jokainen näistä leffoista tunnistaa.

Aivan täysin sitä kritiikkiä tätä leffaa kohtaan en siis ymmärrä, mielestäni todella hyvällä maulla tehty jatko-osa 19 vuotta myöhemmin. Lisäksi kun pääosissa edelleen Harrison Ford ja Karen Allen, on tämä mielestäni todella oikeutettu ja hyvä jatko hisrorialliselle sarjalle. Harrison Ford tässä omasta mielestäni jopa paljon parempi kuin aikaisemmissa, vanheneminen todella pukee herraa hyvin!

Myös äänien ja kuvan osalta leffa oli varsin priimaa. Kuva on tuotu nykypäivään ja maisemissakaan ei ole mitään valittamista. Ylipäätään koko kuvaus on paljon nopeampaa kuin vanhemmissa, tykkään paljon enemmän. Äänet olivat atmosta, mutta tässäkin toki vielä restoroitua eikä alkuperäistä. Silti ääniin oli saatu paljon kivoja juttuja ja leffaa oli äänienkin puolesta kiva katsoa. Kokonaisuudessaan siis nautin kyllä koko sarjasta, mutta tämä viimeinen ehdottomasti oma suosikkini, sanoi tosifanit sitte mitä tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s