Squid Game

Netflixiin tulee aina välillä sarjoja, joista puhutaan paljon ja sellaisia sarjoja joista oikeasti puhutaan paljon ihan maailman laajuisesti. Nyt tänä syksynä tuollainen sarja on ehdottomasti ollut Korealainen sarja nimeltä Squid Game. Itse kärvistelin tuon kohun jälkeen viikon verran ja sen jälkeen tuo sarja piti sitten ottaa katseluun. Se mitä tästä sarjasta ennakkoon kerrottiin oli se, että sarja on ensimmäisistä hetkistä lähtien todella koukuttava, vaikka sen paremmin ei olisi edes tietoa mistä on kyse. Tuon väitteen voin allekirjoittaa täysin, hetkeäkään ei tarvinnut miettiä katsoako sarja loppuun vain ei.

No, sarja tulikin sitten katsottua loppuun aika nopeasti, ei siinä mennyt kuin pari päivää ja sarja oli maalissa. Yhdeksän jaksoa, ja toinen kausikin vasta ilmeisesti tulossa joskus ensi vuoden puolella. Sarja oli kuitenkin erittäin laadukas, ja taas kerran kun kielenä ei ole suomi tai englanti, niin sarjaa joutui seuraamaan aika paljon tarkemmin ja kännykän katsomisen ajaksi piti aina laittaa ohjelma pauselle, että mitään ei vain jäisi näkemättä. Näyttelijät olivat kautta linjan loistavia ja hahmot ylipäätään varsin osuvia.

Jos et halua yhtään spoileria, niin älä lue pidempään. Muutama asia nimittäin jäi kuitenkin mietityttämään tai harmittamaan. Ensinnäkin kisat olivat idealtaan aivan jäätävän mielenkiintoisia, mutta se mikä alkoi häiritä mitä pidemmälle mentiin oli se, että oli koko ajan päivän selvää, että muutama päähenkilö selviää jokaisesta tehtävästä hengissä. Ymmärrän, mutta toisaalta sarjan kannalta olisi ollut todella paljon parempi jos nämä muutamat ”päähahmot” olisivat voineet kisasta tipahtaa hieman aikaisemmin. Sarjan juonen ja mielenkiinnon kannalta sekin olisi toiminut aivan varmasti loistavasti, minun mielestä paremmin kuin tämä ennalta-arvattava loppu.

Juoni muuten oli erittäin selkeä ja mielenkiintoinen alusta loppuun asti, mutta lopun kuviot olivat aavistuksen laimeita, ja lisäksi loppuhuipennus jäi aavistuksen uuden kauden petaamisen alle. Hyvä loppu ehdottomasti, mutta edelleen, ehkä aavistuksen liian paljon selkeitä ”näin sen piti mennä”-juttuja.. Suosittelenko kuitenkin sarjaa, no aivan varmasti, tämä oli todella hyvä sarja, suorastaan loistava!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s