Syyllinen

Tänään oli tälläinen ehkä hieman oudompi, tai jollain tapaa ehkä hätäinen leffa-iltapäivä, ja sikäli outoa, että en muista millään leffan nimeä, enkä sen paremmin tainnut leffasta ottaa yhtään kuvaakaan. Jostain pitäisi nyt kuitenkin kaivaa ensimmäisenä leffan nimi ja sen jälkeen jatkaa tämän tekstin kirjoittamista.. A few moments later.. Okei, eli leffan nimi oli siis syyllinen, ja pääosassa Jake Gyllenhaal. Leffa näyttää olevan Suomessa päivän toiseksi katsotuin leffa Netflixissä, mitä se ikinä sitten mahtaakaan määrissä tarkoittaa.

Leffassa oman elämänsä kanssa taisteleva poliisi on alennettu hätäkeskuksen puhelinvastaajaksi ja saa hommassaan hyvin monenlaisia puheluita, joihin reaktiot vaihtelevat maan ja taivaan väliltä. Yksi puhelu kuitenkin muuttaa kaiken, ja siitä lähtee hyvin moninainen ja mielenkiintoinen tapahtumien ketju. Leffa on aika lyhyt, mutta tällaiseksi leffaksi juuri sopiva. Leffan juoni pysyy hyvin kasassa ja tarjoaa varmasti käänteitä ihan loppuun asti. Leffa ei taida millään tavalla olla tositarinaan perustuva, mutta olisi voinut olla.

Äänien osalta leffa on Atmos, mutta sillä ei tänään ole oikeastaan minkäälaista merkitystä. Leffasas ei äänillä oli juuri mitään merkitystä, ja muutenkin leffa on aika pitkälti yhdessä paikassa yhden henkilön yhtä päivää ja muutamaa tuntia seuraava kokonaisuus, joka siitä huolimatta kyllä pakottaa seuraamaan itseään. Ei tästä mitään klassikkoa synnyt, mutta hyvä ja katsottava leffa joka tapauksessa.

Sanottakoon vielä tähän loppuun, että Elusive 1099 osalta jokin laiva oli ylibuukattu, joten kaiuttimien saapuminen Suomeen siirtyi taas muutamalla päivällä ja seuraava määräaika onkin sitten jo marraskuun puolella. Vanhat ovat puolestaan koemyynnissä, eli kannattaa kysellä jos kotiteatterin päivittäminen tai uuden rakentaminen kiinnostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s