Isyys

Tulipa sitten eilen törmättyä Netflixissä oikein todelliseen helmeen, ehdottomasti top-listalle menevä leffa, ehkä jopa tämän vuoden paras leffa tähän mennessä sisällön osalta, vähintäänkin omassa kategoriassaan. No mutta kategoriasta sen verran, että juuri oli puhetta yhden kaverin kanssa, että eipä ole tullut romanttisia komedioita katsottua oikein pitkään aikaan ja ennen kaikkea sen vuoksi, että en ole niihin törmännyt. Jos niitä on niin kertokaa ihmeessä, mutta vähissä on ollut leffat, joita olisin uskaltanut edes lähteä katsomaan. Romanttiset komediat olivat ehkä jonkun 2000-luvun alun juttu tai jotain, ja silloin Hugh Grantit ja kumppanit vetivät huippurooleja toisensa perään. Eipä ole oikein vastaavaa tullut eteen sen jälkeen.

No, tällä kertaa tähtenä loistaa hieman ehkä yllättäen Kevin Hart, mutta minkä roolin mies sitten vetääkään. Aivan ehdottomasti Oscarin arvoinen suoritus mulle. Rooli, tai roolihenkilön rooli on todella haastava, ensin ollaan elämän huipulla, lapsi tulossa ja ihana vaimo rinnallla. Yhtäkkiä elämä potkaiseekin päähän ihan huolella, ja käteen jää enää se vastasyntynyt lapsi. Jollain saattaa nyt tulla eräs suomileffa mieleen, mutta unohtakaa se, tämä leffa on aivan toisesta maailmasta vaikka se suomileffakin jotekin meni. Kevin Hart on aivan jäätävän hyvä ja uskottava roolissaan. Ihan kuin herra olisi kaiken elänyt itse oikeassa elämässäkin. No, mutta leffa kuitenkin ilmeisesti jotenkin liittyykin todellisiin tapahtumiin, ei tosin Hartin omiin. Eikä Hart ole tässä missään tapauksessa ainoa onnistuja, koko muukin kaarti on erittäin hyvin roolitettu, ja loistavia suorituksia nähdään jatkuvasti.

Leffan juoni ei sinällään tarjoa mitään suurta ja ihmeellistä, mutta pitkästä aikaa leffa, jossa ihan aidosti olen nauranut ääneen, ja vielä kaiken lisäksi useaan kertaan. Ja ei, en nauranut myötähäpeälle mitä komediat liian usein ovat, tässä leffassa oli aivan todellisuuteen peilaavia tapahtumia, jotka ihan oikeasti olivat hauskoja. Tämä leffa oli aidosti todella hauska, tavallaan myös rankasta aiheesta tehtynä äärettömän hyvin tehty, ja koko leffan ajan juoni ja tapahtumat vaativat koko ajan lisää. Kun leffassa on vielä kaiken lisäksi paljon asioita, jotka koskettava vähintäänkin välillisesti myös omaa elämää, saa tästä leffasta todella paljon irti. Jos oikeasti haluatte katsoa hyvää leffaa, niin tässä olisi yksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s