Indiana Jones ja viimeinen ristiretki

Eipä sitä sitten kauaa jaksanut sitä viimeistäkään osaa odotella, tai no viimeinen ja viimeinen, yksi osa on siis vielä jäljellä, mutta monen mielestä tuota viimeistä ei lasketa. Tämä Viimeinen Ristiretki on vuodelta 1989 ja on siis kolmas ns. alkuperäinen osa tätä saagaa. Jännää tässä on se, että jos luet minun edellisen päivityksen edellisestä leffasta, niin tämä päivitys aika lailla vastaa kaikkeen siihen huutoon mitä siinä oli.

Mielestäni tämä kolmas osa on heittämällä paras näistä kaikista kolmesta. Eka oli hyvä, toinen oli sinne päin, mutta tämä kolmas on juuri sitä mitä Indiana Jonesilta itse olen odottanut. Leffassa on alku ja loppu, leffassa on toimintaa, mutta silti huumori on se joka tästä leffasta nousee vahvimmin esiin. Eikä muuten ole kovinkaan suuri yllätys, että ison osan tuosta huumorista leffaan tuo jo edes mennyt Sean Connery. Connery Indiana Jones seniorina on maagisen hyvä, ja nostaa yksinään tämän leffan arvoa aivan huimasti. Muutamia aivan legendaarisia kohtauksia kuten lentokonekohtaus, jossa Connery ampuu oman lentokoneen palasiksi on aivan jäätävää viihdettä. Muutakin hyvää löytyy paljon, mutta kannattaa katsoa itse.

Samoin mitä kaipasin toisesta osata äänien osalta oli tässä leffassa selkeästi paremmin. Selvästi äänien kautta kolmesta leffasta se kaikista paras, ja eteenpäin mentiin jokaisessa leffassa. Kolmannessa osassa äänet eivät olleet enää aivan niin etupainotteiset, ja toisaalta myös sivukaiuttimiakin käytettiin todella hyvin monessa kohtaa. Atmokset jäivät tässäkin aika vaimeiksi, mutta kyllähän niitäkin sinne oli saatu. Ja kyllä, tässä osassa toimintaa oli aivan riittävästi, vaikka leffa muuten oli rytmitetty huomattavasti paremmin vähän rauhallisempaan menoon ja toimintaan.

Kokonaisuudessaan Indiana Jones on tähän mennessä siis antanut aika paljon, yllätyksiä ja uutta. Yhtään näistä leffoista en ollut ennen katsonut tai ainakaan niistä mitään muistanut. Lopulta varsin hyvä leffasarja ja ehdottomasti omistamisen arvoinen, vaikka sellainen fiilis ei tällä hetkellä ole että ihan heti tätä tulisi katsottua uudelleen. Viimeinen osa toki vielä katsomatta, ja jotenkin fiilis, että se onkin tullut nähtyä. Lisäksi leffat käsittääkseni sisältää jonkin verran extroja, joten niihinkin varmasti tulee jossain vaiheessa palattua. Niitä näytti joka levyllä olevan omansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s