Indiana Jones – Raiders of the Lost Ark

Tämän vuoden varmasti yksi odotetuimmista leffoista omassa huoneessa näki vihdoin scriinin eilen. Indiana Jones leffa-saaga on sellainen, jota pitkään suunnittelin katsovani, mutta sitten kuulin että kyseinen sarja on tulossa 4K-muotoon, jolloin oli itsestään selvää, että tuo pitää jossain vaiheessa itsellekin hankkia tarkasteluun. Seuraava steppi sitten olikin tuo jostain löytää ja siihen sitten menikin taas toinen tovi. Omaan budjettiin yli sadan euron hinta neljästä leffasta on todella kova, joten levyä piti odottaa pitkään. Suomesta tuon olisi saanut parhaillaan 89,90 hintaa, mutta suomessakin suurin osa liikkeistä pyysi tuosta reilusti yli satasen hintaa. Etsin levyä pitkään myös käytettynä, mutta eipä niitä viellä pahemmin näyttänyt liikkuvan käytettyinäkään. Lopulta kuitenkin onnisti taas vähemmän yllättäen Ebayssä, ja sain hankittua levyn lopulta postikuluineen alle 70 euron hintaan. Hintaa kyllä, mutta siinä siedettävän rajoilla kuitenkin.

No mutta sieltä se levy lopulta saapui ja oikeastaan ainoa asia mikä vielä jäi arvelluttamaan oli se, että löytyykö tuosta levystä suomitekstit, jotka kuitenkin on aina ihan kivat olla, vaikka ei pakolliset. Tällä kertaa hyvää tuuria, sillä ainakin nyt ensimmäisessä levyssä oli myös suomitekstit mukana. Indiana Jones ei kielen osalta ole niitä vaativimpia leffoja, joten sikäli ilmankin olisi pärjännyt, mutta hyvä näin. Muuten odotukset levyjen suhteen luonnollisesti aika korkealla, leffoja on kehuttu paljon, eikä siis ainoastaan leffoina, vaan hyvänä restorointina sekä kuvan että äänien suhteen. Ja vielä sellainen yksityiskohta, että jotenkin oletin että olen nämä kaikki nähnyt ennenkin, mutta eipä taida case sittenkään olla ihan niin.

Tämä ensimmäinen osa nimittäin tuntui aika uudelta leffan suhteen, mikä tietysti on hyvä. Ehkä olen nähnyt, ehkä en, mutta ainakin oli kiva katsoa kun ei mitään siitä muistanut. Leffa on tietysti erittäin hyvä ja aiheenakin mielenkiintoinen. Liikutaan hieman samoissa maailmoissa kuin aikaisemmin katsomissani Mummy-leffoissa, mutta nämä jotenkin vielä hieman leppoisampia. Harrison Ford on loistava, ja sehän nyt varmasti on kaikilla jo muutenkin tiedossa. Nuorimies tosin, onhan tästä leffasta nyt jo aikaa kulunut ihan kiitettävästi lähes 40-vuotta. Kuvan ja äänen suhteen odotukset toki myös korkealla, kuva näyttääkin todella hyvältä ja restoroinnissa on tämänkin suhteen tehty erittäin hyvää työtä. Näitä vanhoja leffoja on todellakin kiva katsoa isolta ruudulta kun materiaali on jotain aivan muuta kuin lumisadetta ja rakeita.

Äänistä odotin tietysti myös paljon, mutta sanotaanko näin, että leffana en ajatellut, että ihan näin leppoisaa menoa Indiana Jonesin ovat, tai ainakin tämä oli. Kyllähän leffassa on jotain ihan kivoja kohtia äänellisesti, siis älkää ymmärtäkö väärin, en ollut pettynyt ääniin, mutta leffana tämä ei ollut vielä ihan parasta mahdollista materiaalia. Jälleen kerran pitää tosin todeta, että vaikka Atmoksen kanssa onkin taas tehty hienoa työtä, niin kyllähän tässäkin, kuten lähes jokaisessa vanhassa leffassa edestä tulevat äänet kovasti painottuva. Senkin vuoksi en malta odottaa, että uudet DIYSG Elusive 1099 kaiuttimet saapuvat ja pääsee niitä joskus kokeilemaan, sillä aika suurta parannusta niistä etukanaviin odottelen, vaikka Klipscheissäkään ei pienintäkään vikaa ole.

Hyvä leffa siis ja seuraavaa odotellessa. Vähän sellainen tunne, että vaikka tässä on kesken myös mm. Harry Potterit ja monta muuta hyvää leffaa odottamassa, niin tämä saattaa siirtyä minun osalta toiseen osaan aika piankin. Suosittelen kyllä!

Tuli muuten ostettua uudet hieman ”laadukkaammat” 3D lasit myös torista. Kokeiluun lähti Epsonin lasit, joiden toiminnasta Sonyn tykin kanssa ei ollut mitään varmuutta. Nopean testauksen perusteella lasit ovat kyllä erittäin laadukkaat ja tukevan oloiset (syy miksi halusin uudet), mutta jokin ei niissä täysin kuitenkaan toimi. En tiedä vielä missä vika, mutta lasien kuva jostain syystä vilkkuu, joka kyllä häiritsee katsomista aika paljon. Vika ilmiesesti jollain tapaa fresh raten kanssa ja tyypillinen asia noille laseille, mutta pitää selvitellä saako sitä jollain tavalla korjattu. Muuten kyllä kivat lasit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s