Olavi Virta

Suomalaisia elämänkertaleffoja on tullut ulos tasaiseen tahtiin ja samaan tahtiin niitä on kyllä tainnut tulla katsottuakin, eikä siis Olavi Virrasta kertova leffa tee tässä poikkeusta. Suomileffoista juuri ehkä elämän kerrat ovat eniten niitä leffoja, jotka ovat aitoja ja uskollisia todellisuudelle, ei tipu taivaalta asteroideja tai vedetä rooleja täysin yli. Siksi ehkä ne toimii parhaiten myös itselleni, vaikka kyllähän elämänkerrat ovat muutenkin suosikkeja esim. kirjoina ja äänikirjoina.

Eikä Olavi Virrasta kertova elokuva siis tee tässä poikkeusta. Timo Koivusalon ohjaus on tuttua laatua, ja tarinaa viedään eteenpäin luontevasti ja todennäköisesti hyvinkin paljon todellisuutta hivelevänä. Roolitukset ovat enemmän kuin onnistuneita, ja vaikka tuttuja naamoja leffa onkin täynnä, ei häiritseviä roolituksia ole eksynyt mukaan. Jokainen hoitaa ruutunsa tyylikkäästi ja ennen kaikkea Malla Malmivaara ja tietysti Lauri Tilkanen loistavat omissa rooleissaan.

Leffa kokonaisuudessaan on hyvä, sisältää paljon hyvää musiikkia ja rehellistä kuvausta rehellisen miehen tuskasta, ongelmista ja sairaudesta. Alkoholi on sairaus, ja se ei vaan koskaan tuo mitään hyvää. Alkoholiongelmaa on leffassa kuitenkin kuvattu hyvin, ei örvellyksenä, vaan todellisena ongelmana. Erittäin hyvä leffa siis kaiken kaikkiaan, hyvä että tuli hankittua, voisi vaikka katsoa joskus uudelleenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s