Believer

Aika harvinainen leffa tänään ruudulla, mutta sitäkin sitten mielenkiintoisempi tapaus. Ensinnäkin leffa on heittämällä kallein yksittäinen leffa, jonka olen koskaan ostanut, hintaa tälle taisi tulla noin viisi kymppiä, mutta hankinnalle on myös syynsä. Leffa näytti muuten olevan myös numeroitu keräilykappale, joten sikälikin ehkä tuolle hinnalle on jotain perusteita. Se syy miksi tämä leffa tuli kuitenkin hankittua ei ole se, vaan syynä on yksinkertaisesti se, että leffa on ainoa leffa, jossa tiedän olevan molemmat sekä DTS:X raita, että Dolby Atmos raita. Vihdoinkin siis levy, jollai oikeasti näitä kahta formaattia voi verrata head-to-head.

Tänään tuohon vertailuun en vielä mennyt sen syvällisemmin, katsoin puolet leffasta DTS:x formaatilla ja jälkimmäisen puoliskon Dolby Atmoksena, mutta mitään valtavaa eroa tuolla tavalla formaatteihin ei tietenkään saanut. Ainoa mitä huomasin, oli se, että mielestäni Dolby Atmos oli aavistuksen verran aktiivisempi, ja sanoittaisiinko, että tuntui kuin äänet olisivat olleet kovemmalla, vaikka volyymi koneessa tietysti sama. Se mikä puolestaan oli aika valtava pettymys, oli se, että kumpikaan formaatti tässä leffassa ei oikein esiintynyt edukseen. Sekä taka-kanavat, että Yläkanavat olivat kaiken kaikkiaan aika vähällä käytöllä, vaikka mahdollisuuksia jonkin verran varmasti olisi ollutkin. Yhtäkään ns. mieleen jäävää kohtaa koko leffasta ei äänien osalta jäänyt. Edes muutamien kohtien dynamiikka ei vakuuttanut, kun näitä formaatteja seuraavan kerran vertailee, pitää ehkä volyymiä kääntää hieman lisää ja katsoa tuoko tuo jotain lisää.

Leffa itsessään oli varsin hyvä ja kielikään ei haitannut lainkaan. Mielenkiintoista kuitenkin oli se, että kaikki oli aika hyvin huomioitu myös kansainvälisten katsojien osalta, eli esim. kaikki otsikot oli kivasti käännetty myös englanniksi. Tekstitys leffassa oli varsin sujuvaa, vaikka muutamia kohtia hieman ihmettelin, käännös kuitenkin hyvin ymmärrettävää ja selkeää. Ja tekstitys siis tietysti englanniksi, ei suomeksi.

Paljon siis jäi vielä työstettävää tämän leffan kanssa, mutta onneksi leffa kuitenkin sellainen jonka kassa sitä voi hyvin tehdä. Hyvä leffa ja mielenkiintoinen ehdottomasti katsoa vielä uudelleenkin. Kaiken kaikkiaan kallis hankinta, mutta ei missään tapauksessa turha sellainen. Ja loppuun pitää vielä kommentoida hieman Lidlistä keväällä ostamaani tuuletinta. Leffahuone on etenkin tälläisillä keleillä ollut aina todellinen sauna ja leffojen katsominen lämpimillä keleillä on kärsinyt paljon. Ikkunaa ei halua eikä voi pitää leffan aikana auki (valo ja äänivuoto), ja lisäksi verho kärsii siitä paljon. Yleensä siis on tullut kärsitty leffan aikana, ja leffan jälkeen avattua ikkuna, joka nyt ei varsinaisesti mitään auta kun ulkoakin tulee niin lämmintä sisään. Nyt kuitenkin huone on todella miellyttävä, eikä äänikään haittaa tippaakaan. Tuleetin todellakin toimii, eikä varsinaista kosteuden poistoakaan ole vielä edes tarvittu. Erittäin edullinen ja hyvä hankinta, verrattuna esim ilmalämpöpumpun asentamiseen ihan loistava, vaikka tämä laite ei talvella toki sitten lämmitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s