Fast and the Furious 9

Tänään tuli vaihteeksi taas vierailtua leffateatterissa ja mikäs muukaan syy voisi näillä keleillä saada leffaan kuin uusi Fast and the Furious leffa, ja nimen omaan nyt puhutaan Fast and The Furious leffasta, ei niistä muutamasta sivuleffasta. No mutta toisaalta arvon ihmiset, hyvä syy varmasti leffaan juuri näillä keleillä on myös kyllä se, että leffateatterit on erittäin hyvin ilmastoituja, ja siellä on mukava myös viettää pari tuntia paossa jatkuvaa hellettä, joka ei tunnu milllään väistyvän, vaan näkymät seuraavillekin viikoille jatkaa samaa rataa. Leffassa oli tänään porukkaa jonkun verran, rajoituksia käsittääkseni ei enää ole, mutta jokaisen seurueen väliin oli jätetty pari paikkaa, mikä nyt toki on näinä aikoina edelleen hyvä, etenkin kun tilaa kyllä riittää. Mitä sitten arvioisin, no oli siellä hieman kolmatta kymmentä katsojaa nyt ainakin.

Mitä sitten tulee itse leffaan. No, kyllähän tämä nyt oli taas sekä hyvässä, että huonossa sitä hyvin varmaa ja tasaista Fast and the Furious sarjaa. Leffassa oli kaikki ne hyvät ainekset, joilla tämä saaga on aina ratsastanut, eli perhekeskeisyyttä, toimintaa, jatkuvuutta, huumoria. Leffan kesto oli lähes kaksi ja puoli tuntia, mikä meni kyllä varsin nopeasti, mutta aikaisempiin leffoihin verrattuna tempo oli ehkä kuitenkin aavistuksen reippaampi ja toimintaa kyllä riitti yllin kyllin. Pääsääntöisesti toiminta oli varsin hyvää ja ”uutuutena” nuo korkeatehoiset magneetit toimivat kyllä ihan kivasti. Toisaalta sitten tuo lopussa oleva avaruusseikkailu ei ehkä aivan vakuuttanut, siinä ehkä mentiin jo hieman yli, vaikka hauskaahan sekin tavallaan oli.

Näyttelijät olivat toki taas samoja tuttuja naamoja, mutta niinhän sen pitääkin olla, ja ehkä osaltaan myös kuvaa tämän sarjaan fiilistä siitä, että tekijöillä taitaa olla kivaa näitä leffoja yhdessä tehdä. Se, että Han oli otettu leffaan taas mukaan oli ihan kiva tvisti, toisaalta en kyllä kovin hyvin muistanut sarjasta poistumiseen johtaneita syitä, joten sikäli tuo ainakin minulle meni hyvin läpi. Ja pakko muuten myöntää, että vaikka nämä kaikki on tullut katsottua juuri läpi niin kyllä tuo Domin veljenkin kuvio oli jotenkin itselleni avoin. Joka tapauksessa paljon hyviä käänteitä ja paljon tuttua ja turvallista. Juoni ei nyt ollut taaskaan mikään sinällään ihmeellinen ja erikoinen, mutta kiva leffa katsoa alusta loppuun.

Mennään kuitenkin seuraavaksi sitten siihen yhteen kuumaan perunaan miksi leffassa ylipäätään vielä käyn, ja se on luonnollisesti pieni benchmarkkaus ääniin, ja ennen kaikkea nyt on hienoa kun läheltä kotia löytyy yksi minun asteikolla laadukaskin sali, eli Biorexin Prime. Leffan alussa oli Dolby Atmos demo, joka sikäli oli hyvin mielenkiintoista kuulla, että juuri ennen lähtöä kotoa tuli tuo aivan sama demo katsottua kotona. Ja kyllä muuten hymyilytti, ja tällä kertaa hymyilytti etenkin sen vuoksi, että tuo kyseinen demo kuulosti kotona aivan samalta tai rehellisesti sanottuna jopa vielä paremmalta. Uskomatonta, mutta näin se nyt vaan on todetta. Kerron kohta tähän vielä toisen mahdollisen syyn. Mutta sitä ennen, mennään vielä itse leffaan. Nyt nimittän vuorossa oli ehdottomasti oman suosikkigenren leffa ja oma paikkakin vielä aivan täydellinen keskellä salia.

Mutta, mutta, mutta. Vaisuksi jäi fiilis tänään ja suoraan sanottuna ehkä jopa aavistuksen pettymykseksi. Leffa käsittääkseni oli Atmos-leffa, mutta fiilis yläkaiuttiminen käytöstä ei tällä kertaa jäänyt kovinkaan vahvaksi. Joo, kyllähän ne siellä oli ja aina välillä myös hyvin käytössä. Mitään erityistä fiilistä ei kuitenkaan syntynyt. Sama fiilis myös liittyen sivu ja taka osastoon, kyllä ne siellä huomaa ja tavallaan toimii, mutta kyllä leffassa on silti todella vaikea saada ääniä kohdistumaan ja tuntumaan aidoilta. Matka kaiuttimiin on todella pitkä, ja jos haluaa äänen saada hyvin kohdistettua pitää ihan todella kuunnella ja ajatella missä nyt jotain saattaisi tapahtua. Yleisesti ottaen, tuntuu vaan omaan korvaan (etenkin tänään), että äänet yksinkertaisesti on vaan liian hiljaisella, ja siksi äänistä ei saa tarpeeksi irti. Oma fiilis, mutta näin se vaan tänään tuntui olevan. Samaa voi myös sanoa subbareihin ja kaikki rähähdyksiin ja autojen ääniin. Ei vaan tänään kuulostanut niin murealta kuin olisin toivonut, verrattuna esim. Tenettiin korvat eivät todellakaan olleet tänään kovilla.

Todettakoon samaan hengenvetoon kuitenkin myös se, että pontentiaalia leffassa oli vaikka muille jakaa ja odotan todella paljon, että pääsen tämän leffan kotona UHD-levyltä katsomaan. Hankintaan on varmasti menossa ja silloin todellakin testataan yllä kertomiani fiiliksiä toden teolla. Tuota mielenkiintoa lisää se, että sain juuri Arcamin uuden softan päivitettyä, ja samalla tietysti tuli sitten päivitettyä Dirac Live ja kaikki kalibroinnit (lukuun ottamatta subbareita). En osaa enkä pysty sanomaan mitä kaikkea noihin päivityksiin oikeasti liittyy, sillä kaikkea ei varmasti myöskään kerrota, mutta jotain nyt on kyllä tapahtunut ja paljon. Kaikki voi toki liittyä myös onnistuneeseen kalibrointiin, mutta jotain todella merkittävää parannusta huone tänään sai. Äänet ovat huomattavasti tarkemmat, samoin bassoissa on selkeää tarkkuutta havaittavissa. Jouduin testaamaan asiaa monella eri materiaalilla, ja samat havainnot tein aivan kaikessa. Kaivoin jopa oman suurimman suosikkidemon Folded, ja senkin tarkkuus ja dynamiikka alkoi vihdoin kuulostaa samalta kuin leffoissa. Aika siistiä ja vaatii nyt kyllä lisää testaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s