Yhdet vielä

Ensinnäkin pahoittelut tähän alkuun, että kirjoittelu on jäänyt viime aikoina vähemmälle, tai oikeastaan ihan siis leffojen katsominen, jos tarkkoja ollaan. Tähän on montakin syytä, mutta en avaa niitä tässä blogissa nyt sen tarkemmin. Joka tapauksessa yksi leffa tuli nähtyä tässä jo pari viikkoa sitten ja siitä onkin jäänyt kokonaan kirjoittamatta, ja se muuten on ollut ihan puhdas unohdus ja vahinko. Tässäpä siis ensimmäisenä tarinaa Yhdet Vielä-leffasta, joka tuli muuten nähtyä ihan leffateatterissa.

Yhdet vielä kertoo neljästä kaveruksesta, jotka muuten sattumalta ovat myös opettajia. Kaverukset lähtevät tekemään empiiristä tutkimusta siitä, miten alkoholi vaikuttaa pienissä määrin iloisuuteen, luovuuteen ja työtehoon. Ja kyllähän se vaikuttaa, herrat ovat koulussa aivan liekeissä ja oppilaat saavat aivan uutta iloa elämäänsä. Mutta niinkuin niin usein, alkoholi on aine, joka hyvin herkästi ottaa otteeseensa ja vie mennessään. 0,5 promillea, 0,7 promillea ja kohta ollaan jo kovan kännin puolella.

Leffa on todella hyvä ja käsittelee erittäin vakavaa ongelmaa sekä hyvän huumorin, että todellisten ongelmien ja draaman kautta. Leffassa saa nauraa ihan surutta, mutta leffa ei missään tapauksessa naura alkoholi-ongelmalle, vaan huumori on leffassa toteutettu todella tyylikkäästi ja asiallisesti. Muutenkin alkoholiongelmaa käsitellään leffassa todella hyvin, eikä mitään varsinaisesti kaunistella vaikka huumori onkin koko ajan läsnä. Leffa on todella hyvä ja viihdyttävä.

Leffa tuli siis nähtyä paikallisessa leffateatterissa, jonne päästettiin kerralla vain kuusi katsojaa. Tämä on aivan käsittämätöntä ja naurettavaa, iso kiitos kuitenkin teattereille, jotka tässäkin tilanteessa jaksavat yrittää ja palvella pientä määrää ihmisiä. Ja tarviko esityksessä siis pelätä koronaa, no ei todellakaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s