Seaspiracy

Eilen iltaan tuli sitten katsottua vielä toinenkin leffa, ja tällä kertaa sopivan katsottavan löytäminen olikin sitten oikein taas erityisen vaikeaa. Joten päädyin sitten lopulta katsomaan dokumenttia, joka tällä kertaa kantoi nimeä Seaspiracy. Dokumentista olen jonkin verran kuullut, mutta varsinaisesti sen tarkemmin en ollut asiaan tutustunut. Joka tapauksessa dokkari kertoo meren tilanteesta, ja ennen kaikkea siitä, kuin suuria ongelmia massakalastukset ja suorastaan ryöstökalastus aiheuttaa.

Dokkareissa on aina syytä muistuttaa, että niissä saattaa olla aivan yhtä värittynyt kuva kuin asioissa, joita tutkitaan. Dokkarit on aina tehty jokin näkökulma edellä, yleensä tavoitteena vaikuttaa ihmisiin. Niin varmasti tämäkin, ja vaatisi tietysti hieman myös viitselijäisyyttä itse tehdä hieman taustatarkistusta mitenkä tämän dokkarin asiat pitävät paikkaansa. Sitä en kuitenkaan ole tehnyt, joten omat mielipiteeni tässä viittaavat puhtaasti luottaen dokumentin oikeellisuuteen.

Dokkari on todella paljon puhuva ja todella karua faktaa sisällään pitävä. Jos oikeasti kaikki kalat ovat kuolleet merestä kolmen kymmenen vuoden päästä, on todellakin vihdoin aika tehdä asioille jotain. Dokumentti pitää sisällään muitakin todella hurjia väitteitä, muun muassa siitä, että vaikka Deepwater Horizon (löytyy aiheesta leffa ja arvioi täältäkin blogista) oli valtava katastrofi luonnolle, oli se siitä huolimatta suuri voitto meren elämälle. Tämä jo itsessään kertoo aika karua kieltä siitä mitä on meneillään.

Itse syön kalaa, enkä ole asiaa koskaan sen suuremmin miettinyt. Jotenkin omakin kuva kalastuksesta on ollut lähellä sitä mitä meille syötetään, mutta kyllä tämä leffa pistää miettimään kyllä omiakin valintoja. Loihien värjääminen, kasvattaminen ja kaikki muu, pelkkä ajatuskin jo puistattaa. Paljon myös jäi mietityttämään. Vaikka dokkarissa annettiin vain ja ainoastaan yksi ratkaisu ongelmaan, niin jäin kuitenkin miettimään, että onko kalastusta oikeasti mahdollista tehdä kestävästi vai ei. Jos on, niin mitähän se tarkoittaa.

Joka tapauksessa päällimmäinen asia mikä tästäkin taas jäi mieleen on Suomessakin taas hyvin ajankohtainen korruptio. Miten on mahdollista, että kaikki johtajat ja järjestöt voidaan ostaa ajamaan tälläistäkin asiaa. Eikö maailmasta oikeasti löydy edes hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka voisivat olla korruptiosta vapaita ja tehdä ihan oikeasti jotain hyvää. Onko rahan valta ihan oikeasti niin suuri, että aivan kaikki on maailmassa kaupan, jopa koko maailman tulevaisuus. Korruptio alkaa oikeasti olla maailmassa jo suurempi ongelma kuin yksikään sota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s