Harry Potter ja viisasten kivi

Yllätin tänään itseni kun mietin mitä sitä tänään katsoisi, ja jostain aivan yllättäen tuli mieleen, että Harry Potterin kahdeksan leffan boxi tosiaan tuli hankittua jouluna ja se on odottanut hetkeään hyllyssä. Ensinnäkin Taru Sormusten herrasta oli sen verran kova urakka, että osittain sen takia tämä leffa on odotellut pitkään vuoroaan, toisaalta ihan rehellisesti se on vaan unohtunut. Kolmas varmasti oleellinen syy miksi tämä on jäänyt hyllyyn, on se, että leffassa ei ole suomitekstejä (varmistin tämän vielä myyjältä, ostettu briteistä), joka omalta osaltaan tuo vielä hieman lisää vaatimuksia katseluun. Eli sama suomeksi, joutuu keskittymään vielä hieman normaalia enemmän.

Mutta mutta mutta.. Laitoin leffan koneeseen ja katselin, että ääniraita on oikea, ja samalla ihan vaan huvin vuoksi tsekkasin myös tekstitysvaihtoehdot, ja suureksi yllätykseksi sieltä löytyi kuin löytyikin myös suomi. Uskomatonta, etenkin kun asian vielä varmistin, ja tämä tosiaan ei ollut niitä ihan halvimpia hankintoja, nyt sen arvo nousi itselleni vieläkin korkeammalle! Toinen ylläri tuli kun aloitin katsomaan leffaa ja tsekkasin leffan keston, niin kyllähän tämäkin ensimmäinen osa kestää jo sen kaksi ja puoli tuntia.

Mutta sitten itse siihen leffaa, jota siis en ole aikaisemmin nähnyt, enkä toisaalta kyllä ole koskaan ollut kovinkaan kiinnostunutkaan. En oikein tiedä miksi, mutta ehkä tässäkin vähän tuo fantasia on se mikä ei yleensä itselleni ole uponnut. Ei tämä kuitenkaan huono aloitus ollut, ja varmasti tulee katsottua innolla lisääkin. Juoni tässä on jotenkin hyvin selkeä, vaikka selkeästi paistaa läpi, että tämä tarina ei tähän pääty. Roolit leffassa ovat varsin onnistuneita, ja vaikka aivan Lord of the Ringsin tasolle en tätä ensimmäisen leffan osalta nosta, niin hyvältähän tämä vaikuttaan.

Yksi hieno asia tässäkin 4k-boxissa on tietysti äänet. Tällä kertaa äänet on koodattu DTS:X muotoon, ja leffan äänet ovat kyllä loistavat. Loistavat etenkin siksi, että tämä leffa todellakin tukee 3D-ääniä, ja kaikki kaiuttimia päästään käyttämään usein ja hyvin. Uskon tosin, että tämäkin tästä vielä paranee. Hyvä oli siis alku ja lisää katsotaan varmaan piankin, seitsemänhän näitä enää on edessä. Leffa kiinnosti jopa niin paljon, että kuvatkin jäivät yhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s