Ivalo

The Block sarjan lisäksi toinen sarja joka viime aikoina on pitänyt kiireisenä on kymmenosainen kotimainen jännityssarja Ivalo. Ivalo nimensä mukaisesti tapahtuu Ivalossa lapissa ja pitkästä aikaa sellainen suomalainen sarja, josta löytyy myös toimintaa ihan pyssyjen kera. No joo, näitä varmasti on muitakin, mutta itse ei ole tullut pahemmin katsottua, ja ennen kaikkea tuntuu tällä hetkellä, että tällaiset toimintatrillerit puuttuvat vallan suomalaisesta elokuva genrestä. Liekö ongelmana sitten tuotantokustannukset vai mitkä, mutta suomalaista toimintaa en edes muista koska olisi viimeksi tehty. Ivalolle odotukset olivat kovat, etenkin kun rinnastin tämän jotenkin tuon Silta-sarjan kanssa, mutta ihan ei Ivalo kyllä tuolle tasolle yltäny.

Se mikä monelle tässä sarjassa varmasti uppoaa, muodostui itselleni kompastuskiveksi. Sarjassa on toisella puolella paljon inhimillisyyttä ja arjenläheisyyttä, ja toisella puolella sitten jotain, joka ei mielestäni liikkunut millään tavalla uskottavalla levelillä. Nämä pahikset olivat kaiken aikaa todella mystisiä, eikä oikein missään vaiheessa selvinnyt kuka sarjassa taistelee ja ketä vastaan. Kuka on pahis ja mikä se oikea uhka on. Sarja oli jotenkin todella sekava, ja uskottavuus oli koetuksella monessa kohtaa.

Sinällään olisin sarjasta halunnut tykätä paljon enemmänkin, Minka Kuustonen oli varsin hyvä, ja tykkäsin kyllä hänen roolistaan. Janne Kataja oli mielestäni koko sarjan aivan väärässä paikassa ja roolissa, ja lisäksi tämän monen kielen puhuminen sarjassa jotenkin häiritsi. Joo, kansainvälisyyttä varmasti haettiin, mutta jotenkin sitä oli jo hieman liikaa. Tehdään suomeksi tai englanniksi, mutta viisi kieltä samassa lyhyessä sarjassa on jo hieman liikaa. Sarjan alku oli mielenkiintoinen, sen jälkeen aivan liikaa toistoa ja lopussa taas hieman lisää kierroksia. Viimeinen jakso oli jotenkin aivan liian ennalta arvattava ja koko sarja lässähti. Tähänhän taisi olla tulossa myös jatkoa, saapa nähdä mitä siitä seuraa. Mahdollisuuksia on, mutta jäädään odottamaan mitä tulee.

Katsoin muuten hetken INXS:iä, en tunnistanut yhtään biisiä, mutta muuten ihan kiva meno, siitä lisää kun katson loppuun.

Yksi vastaus artikkeliiin “Ivalo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s