Lord of the Rings – Return of the King

Pieni tauko kahden ensimmäisen osan jälkeen, mutta tänään laitettiin vihdoin Lord of the Rings saaga pakettiin kolmannen eli Return of the King leffan merkeissä. Leffa on piiiiiiiitkä, kestää sellaiset vaivaiset neljä tuntia ja kaksi kymmentä minuuttia. Menee siis heittämällä minun pisimmäksi koskaan näkemäkseni elokuvaksi ja kyseessä tietysti siis extended versio, leffassa tekisi kyllä tiukkaa tälläisen maratonin katsominen, mutta onneksi kotona voi pitää mukavasti taukoja tarvittaessa, ja tänäänkin tuli mm. syötyä lounasta leffan aikana.

Nyt saaga on kuitenkin maalissa ja pitää sanoa, että kyllähän tässä aikamoisesta leffasta ja tarinasta on kyse. Vaikka leffa kestää jotakuinkin ikuisuuden, niin siitäkin huolimatta juoni kantaa koko ajan varsin hyvin, eikä varsinaista kyllästymistä missään vaiheessa pääse tulemaan, vaikka toki pieniä hetkeä silloin tällöin. Tämän nyt voi kuitenkin pistää puhtaasti leffan keston piikkiin. Teatteri versiota en ole ainakaan vielä nähnyt, mutta sellaista fiilistä tästäkään ei tullut, että jotain olisi erityisesti pitänyt vähentääkään. Kaikki tukee varsin hyvin juonta ja tuntuu oleelliselta.

Leffan hahmot ovat erittäin kiinnostavia, ja vaikka tässäkin taas aloin alussa Frodoa jonkin verran kaipaamaan, niin kyllähän se Herra Frodo sitten lopussa taas palasi leffan keskipisteeksi. Gandalf on koko saagan ajan ilmiömäinen, mutta eipä tässä saagassa kukaan mukaan millään tavalla petä. Örkkejä riittää ja yliluonnollista, mutta jollain tapaa kaikki kuitenkin pysyy vielä kohtuudessa (minun mittarillani). Etenkin tuo massiivinen hämähäkki lopussa on aika maaginen otus kaikessa pahuudessaan. Leffan loppu sinällään ei tietysti ole mikään kovinkaan yllättävä, mutta etenkin äänet ja visuaaliset effektit nousevat aivan maagiselle tasolle.

Ja siitä sitten aasin sillalla siihen tämän leffan upeinpaan antiin. Leffa on äänien ja kuvan puolesta jotain aivan käsittämätöntä. Leffan äänet ovat parasta mitä leffassa on mahdollista tarjota. On matalaa, on erilaisia tiloja kuten luolia, jyrinää, lintujen lentoa, ja vaikka ja mitä. Tämä leffa nyt vaan on esimerkki hyvistä äänistä ja siitä ei mihinkään pääse. Onneksi saaga tuli hommattua ja nimenomaan UHD-versiona. Samaa voidaan sanoa tietysti myös kuvasta. Kuvan laatu on amatöörin silmään täysin virheetöntä, värit toistuvat todella upeina ja unohtaa ei tietysti voi myöskään valloittavan upeita maisemia.

Lord of the Rings on varmasti monelle the Elokuva, minulle se ei ole. Lord of the Rings siis on kaikin puolin todella loistava leffa, josta tykkäsin todella paljon, mutta suosikkileffani se ei ole. Arvostan ehkä enemmän leffan laatua, mutta omaan genreen se ei täysin uppoa. Leffa muistuttaa paljon Game of Thrones sarjaa, josta myös sanoin aluksi, että tuskin tykkään, mutta katsotaan muutama jakso että alkaako kiinnostamaan. Alkoi, ja sen jälkeen tämäkin tuntuu hyvältä, mutta fantasioiden suurta fania minusta (äänien ja kuvan lisäksi) ei silti vieläkään tullut.

Lord of the Ringsin katsominen uudelleen on tällä hetkellä aika kaukainen idea, mutta ei mahdoton. Yksin sitä kuitenkaan tuskin tulen tekemään, siihen tarvitaan laadukasta seuraa. Minulle myös taitaa olla aika ehdotonta, että seuraavalla kerralla katson teatteriversion, ihan vaan jo sen vuoksi, että näen mitä leffasta ”Puuttuu”. Yhdestä asiasta olen kuitenkin aivan sata prosenttisen varma, tämä leffa oli loistava hankinta ja ehdottomasti jotain mitä omasta hyllystä pitää löytyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s