Equalizer

Selailin tänään jonkin aikaa striimauspalveluita ja yritin etsiä jotain mielenkiintoista katsottavaa. En oikein tiennyt mitä halusin katsoa, mutta kun mitään ei löytynyt, selailin hetken UHD hyllyä läpi ja sen jälkeen päivän leffa oli selviö. Equalizer. Leffa, jonka olen nähnyt kerran ennenkin, ja tykkäsin leffasta todella paljon. Aika tosin taisi olla jo ennen blogia, sillä nopealla haulla en leffasta löytänyt päivitystä blogista. Silloin tämä leffa tuli katsottu todennäköisesti Itunesista, jossa leffojen laatu on erittäin hyvää. Sain tämän leffan vierailta tuliaisina, ja ensimmäinen fiilis oli, että tosi hyvä leffa, pitääpä ehdottomasti katsoa uudestaan.

Ja sitten.. Leffa katsoessa oli alusta lähtien selvää että kyseessä on paljon parempi leffa kuin osasin edes ajatella. Muistin toki, että kyseessä on hyvä leffa juoneltaan, mutta se, että leffa oli näin älyttömän hyvä äänien puolesta tuli yllätyksenä. Leffa ei ole kovinkaan aktiivista toimintaa, toki leffassa ammutaan ja räjäytellään, mutta ne ovat vain pieni osa itse leffaa. Leffan äänet siis ovat tavallaan tuota maltillisempaa Atmos-raitaa, mutta sitäkin parempaa. Leffan äänet on tilassa täydelliset, on upeaa kuunnella kun asiat tapahtuvat äänellisesti juuri siellä missä kohtaa ympärillä ne tapahtuvat, ”vinkkejä” annetaan paljon, ja ennen kaikkea Atmos-kaiuttimiin syötetään todella paljon oikeaa tavaraa, joka todellakin saa hymyn huulille. Tämän kaiken lisäksi leffassa on dynamiikkaa vaikka muille jakaa, leffassa todellakin on laadukkaasti toteutettu ääniraita.

Äänen lisäksi myös kuvanlaatu leffassa on todella näyttävää ja hienoa katsottavaa. Leffa sisältää paljon hidastettuja kohtauksia, joissa loistava kuvanlaatu todellakin pääsee oikeuksiinsa. Leffa on muutenkin visuaalisesti varsin näyttävä, ja edelleen jatkaa sitä linjaa, että leffaan on juonen lisäksi muutenkin todella panostettu.

Kun kaiken lisäksi juoni toimii, Denzel Washington on parhaimmillaan, niin paljon enempää ei voi enää vaatia. Leffaa voisi monella tapaa verrata John Wick sarjaan, mutta tykkään tästä monin verroin enemmän. Siinä missä molemmat ovat täysin voittamattomia, tässä se kuitenkin tehdään paljon tyylikkäämmin ilman turhaa väkivallalla pröystäilyä. Kiva leffa katsoa monellakin tapaa ja tänään leffailta todellakin oli nautinto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s