Greenland

Greenland leffaa tuli pitkään tuumailtua Itunesin puolella ja parisen viikkoa sitten tuo leffa tuli sattumalta hankinttua Torista. Jotenkin leffasta oli hieman sellainen ennakkofiilis, että näitä luontokatastrofeja on nähty jo aivan tarpeeksi, mutta katsotaan nyt. Toisaalta, ei näitä nyt ihan viime aikoina hirveästi ole tullut, suunta on ehkä hieman kääntynyt poispäin, enemmänkin ihmisten tekemiin katastrofeihin. Greenland pääsi kuitenkin tällä kertaa yllättämään varsin positiivisesti.

Tykkäsin leffasta aika paljonkin lopulta. Leffa oli varsin hyvä ja mielenkiintoinen alusta loppuun. Yleensä näissä leffoissa pääosassa on tuhota kaikki liikkuva ja juosta epätoivoisesti sitä kaikkea tuhoa karkuun. Tähän leffaan oli itse asiassa kasattu jopa varsin hyvä juoni, jossa pääosassa oli enemmänkin ihmissuhteet, kuin itse katastrofi. Tämän sanon siitäkin huolimatta, että tätä on yritetty ennenkin, mutta nyt tuokin puoli toimi jotenkin paremmin.

Gerald Butler oli toki pääroolissa isossa osassa, mutta mikään Gerald Butler-fani ei ole tullut eikä tullut nytkään. Mies on jotenkin karun juro, tässäkään miehestä ei oikein saanut sympaattista isää saati maailmanlopun voittanut supersankaria. Morena Baccarenista puolestaan tykkäsin ehkä enemmänkin, hänen roolinsa oli varsin hyvällä tapaa neutraali. Scott Glenn veti mielestäni leffassa kaikista pisimmän korren tällä kertaa, miehen roolisuoritus isoisänä oli erinomainen.

Leffasta itsessään voisi vetää montakin aasinsiltaa vaikka nykymaailmaan ja Koronaan, mutta ehkä sitä en nyt tähän kohtaan vedä mukaan. On kuitenkin mielenkiintoista ja jopa hieman pelottavaa miten tällaisessa tilanteessa pelko tuo anarkiaa ja anarkia tuo tuhoa. Jos tässä leffassa taisteltiin paikoista koneissa, tällä hetkellä maailmassa taistellaan paikoista rokotuksissa. Mitä jos tässäkin asiassa anarkia ottaa jossain vaiheessa vallan ja rokotteita ei riitäkään kaikille halukkaille.

Eli yleisesti ottaen erittäin hyvä leffa ja ennen kaikkea näyttävä sellainen. Leffassa oli varsin vakuuttavat äänet 5.1 ääniksi, ja kuvan laatukin oli taas aika kivaa luokkaa. Värit tosin olivat leffan loppua kohden aika oranssiin kallellaan, mutta toisaalta tarkoitus oli varmasti kuvata tuota palavan taivaan vaikutusta. Räjähdyksiä ja maisemia niiden ympärillä oli kuvattu hienosti. Loistava leffa, mutta ei ehkä aivan heti uudelleen katseluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s