Pieces of a Woman

Perjantai ilta ja työ”viikko” takana, joten aika istahtaa hetkeksi leffan pariin ja pienen etsinnäin päätteeksi päätin napata katseluun Netflix-uutuuden Pieces of a Womanin siitäkin huolimatta, että leffa oli aavistuksen pitkä normaaliin perjantai-illan katseluun. Leffan kesto oli hieman päälle pari tuntia ja tarina kertoo lähinnä näisen (ja miehen) raskaasta elämästä lapsen menettämisen jälkeen. Leffan aihe jollain tapaa kiinnosti, mutta aivan täysin en tiennyt ennen leffan aloittamista mistä leffassa oli kyse. Insertissä lähinnä kuvattiin tuota synnytystä, ei niinkään sitä, mistä leffassa oikeasti oli kyse.

Itse leffa myös alkaa tuon synnytyksen kuvauksella, joka todellakin tehdään hyvinkin perusteellisesti. Joo, onhan se toisaalta iso osa tuota koko leffaa, mutta siitäkin huolimatta, alku on ainakin minun mielestäni jotenkin kovin pitkä ja jopa aavistuksen pitkästyttävä. Pitkästyttävä kertoo leffasta muutenkin paljon, tuollainen olo minulla nimittäin pitkin leffaa oli useastikin, mutta jotenkin kohti loppua tuo kuitenkin alkoi tuntua enemmän ja enemmän perustellulta. Leffa on vähän turhan hidastempoinen minun makuuni, mutta toisaalta tuo varmasti kuvaa parhaiten sitä tilaa, jossa Martha liikkuu. Elämä matelee, tuska ei hellitä ja asiat vaan eivät elämässä liikun mihinkään.

Pieces of a Woman on jotenkin hyvinkin inhorealistinen elokuva siitä, miten lapsen menettäminen synnytyksessä saattaa ihmisiin vaikuttaa ja miten sitä ihminen käsittelee. Aihetta käsitellään hyvinkin monen ihmisen silmin, ja vaikka Vanessa Kirbyn roolityötä ei turhaan ole kehuttu, niin kyllä tässä muitakin hyvin rooleja on mukana. Esimerkiksi Ellen Burstyn rooli on enemmän kuin vakuuttava vaikka se joka kohdassa ärsyttääkin. Yksi loppuvaiheen puhuttelu tyttärelle on etenkin erittäin vaikuttava kohtaus.

Kyseessä siis lopulta ihan hyvä leffa, ei mitään top-lista tavaraa tällä kertaa mutta kyllähän tämän nyt ihan sujuvasti katseli. Pitkä, mutta lopulta hyvin paljon ajatuksia herättävä monellakin tapaa. Loppuratkaisu ei juurikaan yllätä, mutta sopii kaikin puolin elokuvaan hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s