Silta kaudet 2 ja 3

Silta sarjan katselu on tässä leffojen ohessa jatkunut myös varsin kiivaana ja nyt ollaan päästy jo kolmannen kauden loppuun. Enää jäljellä on siis viimeinen eli neljäs kausi. Sarjan ensimmäinen kausi oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen, jatkon suhteen on kuitenkin ollut paljon kysymysmerkkejä ns. normaalien kysymysten lisäksi.

Sarjan toinen tuotantokausi jatko hyvin pitkälti siitä mihin edellinen jäi, päähenkilöt pääasiassa pysyivät ja uudet murhatkin olivat samalla tapaa varsin mielenkiintoisia seurata. Kausi seurasi vahvasti samaa rataa kuin edellinen, ennen kauden loppua oli mahdotonta olla varma kuka on syyllinen. Sarja on enemmän kuin hyvin käsikirjoitettu, ja siinä missä ensimmäisessä osassa pääasiassa tutustuttiin päähenkilöihin Sagaan ja Martiniin, toisessa osassa päästiin pureutumaan vielä syvemmälle heidän henkilökohtaisiin ongelmiin. Tämä ehkä onkin hyvin kuvaavaa tässä koko sarjassa, että sarjan tarina ei keskity vain murhien selvittämiseen, vaan koko ajan suurempaan ja suurempaan osaan nousee päähenkilöiden omat ongelmat. Sarjassa ratsastetaan jatkuvasti ikääkuin kaksilla rattailla, mutta tehdään se enemmän kuin onnistuneesti.

Kolmanteen kauteen liittyi paljon kysymysmerkkejä etenkin kun Martin kirjoitettiin sarjasta ulos. Ennakko odotus oli, että tämä oli erittäin huono asia ja sarjaa on tästä vaikea enää jatkaa. Mutta kovinpa paljon olin sen suhteen väärässä. Uusi partneri Tanskasta ei kauaa Saga rinnalla viihdy, ja ehkä hyvä niin. Jo kauden alussa tilalle tuleva Hendrik sen sijaan ottaa Martinin paikan loistavasti haltuun ja kaksikon toiminta sujuukin erittäin hyvin läpi koko kauden. Hendrik ottaa paikan Sagan rinnalla kuin olisi siinä ollut aina. Jos olet katsonut sarjaa ymmärrät, että tämä ei ole aivan itsestään selvyys. Molemmilla sekä Sagalla että Hendrikillä taistelu omassa elämässään jatkuu, ja tuo jälleen enemmän kuin mielenkiintoisen ulottuvuuden sarjaan. Toisaalta Sagan syytteet ovat jotenkin hyvin kevyitä ja hieman väkinäisesti mukaan ahdettuja. Oman lisänsä kauteen tuo myös uusi esimies joka ottaa loukkantuneen Hansin paikan, joka on jo vuosia pitänyt Sagaa siipensä suojissa. Kausi kolme oli ehkäpä jopa paras näistä kolmesta, vaikka vaikea verrata, sen verran hyvin on sarja vetänyt kaikki kolme kautta purkkiin.

Seuraavaksi olisi vielä neljäs ja viimeinen kausi, eiköhän sekin pidä vielä kohta katsoa, sen verran mielenkiintoisiin asetelmiin tässä jäätiin. Sekin kuitenkin vaatii tuollaisen kymmenisen tuntia aikaa ja lomaa on jäljellä enää pari päivää ja sen jälkeen paluu työmaalle. No, kaksi päivää töitä ja edessä jälleen viikonloppu eli eipä hätää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s