The Call of the Wild – Erämaan Kutsu

Tänään piti etsiä leffaksi jotain striimattavaa ja päätin taas vaihteeksi käydä katsomassa olisiko Disney Plussa puolella mitään mielenkiintoista. Eteen tuli leffa Erämään Kutsu, joka on monellakin tapaa ollut paljon mielissä. Leffaa on jonkin verran kehuttu etenkin äänien puolesta, mutta jostain syystä leffa on kuitenkin jäänyt katsomatta ja ennen kaikkea hankkimatta. Hankkimatta sikäli, että olen monta kertaa miettinyt pitäisikö tämä leffa hankkia UHD muodossa hyllyyn, nyt tiedän, ei pitäisi.

Leffa siis Disney Plus palvelussa ja löytyy sekä Dolby Atmos äänet, että erittäin hyvän näköinen kuva. Toisaalta tuli silti usein mieleen, että onko tuo kuva liian hyvä, eli jotenkin kuva oli tänään hieman luonnoton ja epä-aito. No, koko koira eli Buck oli toteutettu CGI:llä, eli digitaalisesti ja mielestäni se näkyi tässä leffassa aika negatiivisessa valossa. Eläin, joka me kaikki hyvin tunnetaan, ei ehkä ole se helpoin hahmo digitaaliseen toteutukseen, ja tässä leffassa jotenkin se eläimen todellinen lämpö ja luonne jäi uupumaan pahemman kerran.

Kuvanlaatu ja maisemat sinällään ihan kohdillaan

Sen lisäksi, että Buckista jäi paljon puuttumaan niin niin jäi myöskin koko leffasta. Leffa ei ollut lainkaan niin koskettava ja aito kuin tällaiset leffat yleensä ovat. Ei liikuttanut, ei oikein naurattanut eikä missään nimessä tullut sellaista läsnäolon tunnetta tänään. Leffan juoni oli moni kerroksinen, oikein missään vaiheessa ei tiennyt, että ollaanko nyt nauttimassa erämaasta vai menossa karkuun asetta ja uhkaa. Kaikki oli jotenkin juonenkin puolesta väkinäistä ja pakotettua. Tällä kertaa edes Harrison Ford ei pystynyt tuomaan omaa loistoaan leffaa, vaan surullista kyllä jopa Omar Sy omassa mielestäni varsin pienessä roolissa oli paljon merkittävämpi tälle leffalle.

Ei auttanut edes Harrison Fordin karisma tätä CGI koiraa pehmittämään

Eikä tänään edes ne äänet pelastaneet isoa kuvaa, vaikka jotain ihan kivoja yksityiskohtia leffaan toki sisältyikin. Leffan äänet kokonaisuudessaan olivat leffaan hyvät, mutta eivät nekään pystyneet leffan kokonaisarvosanaa tästä paljoa nostamaan. Toisaalta ei myöskään leffa, jota tekisi ihan heti mieli katsoa uudelleen, ainakaan UHD-levyä siihen ei tarvita. Suomenkielisellä puheella leffa kuitenkin myös löytyy, joten ehkäpä lasten kanssa leffan voisi joskus uudelleenkin katsoa, siihen se ehkä jopa sopisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s