Pyromaani

Piti sitten vielä lauantai-illan kunniaksi ottaa yksi leffa käsittelyyn ja tähänkin leffaan sain suositukset seuraajaltani. Pyromaani on norjalainen tositarinaan perustuva elokuva Pyromaanista (yllätys yllätys). Tarina on sinällään aika simppeli ja kaikille varmasti tuttu. Nuori vapaapalokuntalainen rakastuu tuleen enemmän kuin sen sammuttamiseen ja alkaa sytytellä tulipaloja, joita pääsee sitten sammuttamaan. Näinhän pyromaaneja yleensä kai usein kuvataan, eli pyromaani usein löytyy sytyttämältänsä palopaikalta roolissa tai toisessa.

Leffa ei ollut varsinaisesti kovinkaan hyvä, tai oikeastaan se oli monellakin tapaa aika huono. Suositteluissa ei sinällään ollut mitään vikaa, hyvä että leffa tuli katsottua ja paljon luvattuja asioita leffasta sain joka tapauksessa irti. Tositarinat kiinnostaa aina, ja näit tositarinoita on todella mielenkiintoista katsoa myös lähempää kuin jenkeistä. Toisaalta myös tuli juuri katsottua toinenkin Norjaan liittyvä leffa, joten sikälikin tämä sopi hyvin viime aikaisten leffojen teemaan. Leffan äänissä myös oli paljon hyvää, sitäkin suosittelija kehui.

Mutta mikä tässä leffassa sitten oli huonoa. No ensinnäkin vaikka leffa oli vuodelta 2016 niin leffa näytti monella tapaa todella vanhalta. Hahmot näyttivät vanhoilta, kuva oli kovin rakeista ja muutenkin leffa ei ollut tehty kovinkaan mielenkiintoiseksi. Yritin tuossa nopeasti löytää miltä vuodelta tapahtumat ovat, mutta sitä en vielä löytänyt. Saattaa siis olla, että leffa on tarkoituksella tehty autenttisen näköiseksi, mutta silti en siitä tykännyt. Tämän lisäksi leffa oli dramatisoitu todella huonosti. Leffa ei oikein saanut katsojaa millään näppeihinsä, kaikki oli aivan liian itsestään selvää ja jännitystä leffa ei oikein saanut aikaiseksi, mikä nyt kuitenkin olisi ollut hyvin mahdollista. Edes leffan loppuratkaisu ei oikein nostanut juurikaan karvoja. Joo, olihan se aika rankkaa, mutta siinä vaiheessa leffaa ei oikein enää herättänyt, kyllähän leffan juoni oli aika pitkälle jo siinä vaiheessa selvä.

Toisaalta leffa sai paljon myös miettimään mikä ihmisen saa tuollaisia tekoja tekemään. Leffassa toki käsiteltiin näitä taustoja ja annettiin hyvin ymmärtää että Dag oli vain etsimässä hyväksyntää ja suosiota. Toisaalta, tämänkin asian kerronta oli aika outoa, hän nimittäin oli sytytellyt jo useammankin palon ennen kuin näitä asioita alettiin oikeasti avata. Pyromaaneille yleensä löytyy taustalta aina syitä, eikä ne syyt tässäkään yhtään yllätä.

Leffan äänet olivat luokkaa ihan kivat, vaikka eihän tässä leffassa äänien suhteen oikein ollut mitään muuta kuin näitä paloja. Palojen äänet olivat varsin kivasti tehty ja dynamiikkaakin löytyi paljon enemmän kuin kuva antoi ymmärtää. Leffan äänet olivat toki vain 5.1, joten sinällään ei mitään erityistä. Neural:X kuitenkin piti tulet aika kivasti ympärillä. ”Good to see leffa”, mutta ei tällä kertaa mitään maata mullistavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s