Silta

Meinasi tässä ihan unohtua, että tulipahan muuten pitkästä aikaa katsottua taas myös yksi Netflix sarja, tai paremminkin ehkä sen ensimmäinen kausi. En oikein uskalla koskaan aloittaa mitään Netflixin sarjaa, koska sen jälkeen niihin jää niin pahasti kiinni, että ne on pakko katsoa kerralla loppuun. Nyt kuitenkin ihan vartavasten ja tarkoituksella lähdin loman kunniaksi etsimään sarjaa jota katsoisin ja käsiin tarttui lopulta Ruotsalais-Tanskalainen sarja Silta. Neljä kautta, ensimmäinen katsottu. Taitaa muuten olla suomessa Netflixin katsotuin sarja tai jotain sinne päin.

Enkä ihmettele, kyseessähän olikin sitten erittäin hyvä ja laadukas sarja. Sarja muistuttaa monella tapaa suomalaista Sorjonen sarja, niin intron, musiikkien, hahmojen kuin juonenkin osalta. Tosin, se missä Sorjosessa on monta lyhyttä tarinaan kauden sisällä, tämä piti sisällään vain yhden. Tässäkin päähenkilö Saga on hieman outo ja omalaatuinen (Autismi), mutta selvittää rikoksia todella vakuuttavalla tavalla. On myös hieno seurata miten Saga sarjan edetessä kehittyy ja kehittää itseään ihmisenä, tavallaan juoni juonen sisällä.

Vaikka yhtä tapausta selvitellään kymmenen jakson ajan, juoni on todella hyvä ja pysyy täysin kasassa alusta loppuun. Missään vaiheessa ei tule hetkeksikään fiilistä, että sarjaa olisi pitkitetty väkisin. Juoni on jännittävä, mielenkiintoinen ja jälleen kerran hyvin koukuttava. Tämäkin sarja tuli siis ensimmäisen kauden osalta ahmittua aika lailla samalta istumalta.

Toiseenkin osaa pitää mennä, kolmas osa sen jälkeen tosin mieityttää jo nyt. Toinen päähenkilöistä Kim Bodnia ei ilmeisesti ole enää siinä vaiheessa mukana, mikä on harmi, sillä miehen rooli Sagan aisaparina ainakin tässä ensimmäisessä oli erittäin hyvä ja toimiva kombo. Saapa nähdä mihin sarja tästä kehittyy, katsoa varmaankin sitäkin täytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s