Blade Runner – Toinen kerta

Tänään vihdoin saatiin järjestettyä jo kauan aikaa sitten sovittu ja kertaalleen jo peruuntunut Instagram tuttu Leffaherran vierailu leffahuonetta katsastamassa. Leffaherra on toki vieraillut mestoilla jo kerran aikaisemminkin, mutta silloin sattuneista syistä demoilut tehtiin hieman pienemmillä volyymeillä ja nyt sitten Leffaherrakin päästettiin kunnon äänien pariin. Leffaherra oli valinnut leffaksi hyllystä löytyvän Blade Runnerin, joka on siis vuodelta 1982 ja minun hyllyyni leffa tuli Panasonicin ostamisen yhteydessä Briteistä ja oli siis ensimmäisiä 4k levyjä mitä hyllystä on löytynyt.

Piti oikein blogista tarkistaa, että onko tämä leffa tullut jo aikaisemmin katsottua vai ei, ja hmm. onhan se tosiaan tullut, elokuussa 2019 ja silloin kirjoitus päättyi sanoihin ”uudelleen tätä en varmasti jaksa ikinä katsoa, haluaisiko joku ostaa?”:) No, leffa löytyy edelleen hyllystä ja tulihan se sitten uudelleenkin katsottua. Viimeksi oli katsominen tullut tehtyä lähinnä kännykkä kädessä eikä leffa ollut juurikaan napannut. No, nyt se tuli ainakin katsottua kokonaan, mutta muuttuiko mielipide.

No ei hirveästi, nyt voin sanoa leffan oikeasti katsoneeni, mutta mielestäni tämä ei kyllä edelleenkään oli niitä omia suosikkejani. Leffa on jotenkin hidastempoista ja vaikka siinä koko ajan tapahtuu, niin juoni ei jotenkin vaan kanna. Vähän kuin koko leffaa katsoisi hidastus päällä. Se tosin mikä leffassa on aika mielenkiintoista on se, että kun se on vuonna 1982 valmistunut, on sen tapahtumat tapahtuneet vuonna 2019. Jotenkin jäi vähän sellainen fiilis, että toisaalta leffan arvaukset ovat osuneet hyvinkin yhteen todellisuuden kehityksen kanssa, toisaalta ollaan vielä aika kaukana. Tietokoneet ovat jotain aivan muuta, mutta lentäviä autoja ei maailma taida edelleenkään tuntea, vaikka niitä on toki monessa muussakin vastaavassa leffassa paljon nähnyt.

Joka tapauksessa oli jälleen hienoa saada vieraita, ja leffan katsominen kaverien kanssa on yleensä muutenkin mukavaa, etenkin tällaisina aikoina kun ihmiskontaktit arjessa ovat aika vähissä. Leffaherra on päätynyt erittäin hienon harrastuksen pariin, joten tällaisia kokemuksia omasta huoneesta on erittäin hienoa jakaa myös eteenpäin. Hieno nuorimies, erittäin hyvällä alulla leffojen maailmassa ja tietämystä leffoista löytyy jo nyt vaikka muille jakaa.

Posti toi tänään myös jo pitkään odotetun Lord of the Rings saagan, jonka katsomista odotan kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa. Hetken pitää vielä arpoa että lähteekö katseluun teatteri vai pitkä versio, pitkässä versiossa kyse todellakin on sitten piiiiiitkästä versiosta, joka ei mahdu edes yhdelle UHD levylle, vaan on jaettu kahdelle levylle. Saapa nähdä kumman matkaan hyppään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s