Tenet UHD 4K

Tätä päivää on jonkin aikaa jo odotettu, Tenethän tuli siis nähtyä jo kerran leffateatterissa, mutta silloin sattuneesta syystä leffakokemus oli varsin ikävä, siitä tarinaa omassa tekstissään, jotka eivät ole aikaisemmin lukeneet niin käykäähän katsomassa. Nyt kuitenkin tuli vihdoin leffa myös levylle ja näin ollen katsottavaksi myös omassa huoneessa. Tenetin kanssa tein myös hyvin harvinaisen poikkeuksen ja päätin ostaa levyn jo heti sen ilmestyessä ja maksaa tuon mielestäni todella kovan lähes kolmenkymmenen euron hinnan. Kyseessä itseasiassa taitaa olla ensimmäinen koskaan ns. normaalilla suomalaisella hinnalla ostamani yksittäinen leffa.

Suurin syy kuitenkin tuhon hankintaa oli se, että halusin tähän leffaan ehdottomasti suomitekstit, sillä ilman niitä Tenet on hyvin haastava leffa. Tilasin leffan lopulta Gigantin verkkokaupasta viime viikon alussa, ja hieman pettymyksekseni leffa ei kuitenkaan ehtinyt perille viikolopuksi vaan matkaa edelleen jossain Ruotsin ja Suomen välillä. Saapa nähdä koska tulee, mutta miten sitten leffan katsoin jo tänään? No, joku sitten kauppasi uutta paketeissa olevaa leffaa Torissa kympillä, joka mielestäni tuosta leffasta näin uutena oli niin kova tarjous, että pakkohan se oli käydä ostamassa pois. Lisäksi mukaan tarttui samalla hinnalla myös Greenland, jota on tullut Itunesissa mietittyä, mutta ei vielä katsottua. Mutta, nyt siis toinen Tenet myyntiin ja toinen hyllyyn.

Eli nyt sitten leffa tuli kuitenkin jo viikonloppuna katsottua, ja kyllä se oli sen arvoista. Ensinnäkin jos mennään siihen ”ongelmaan”, josta leffassa on paljon puhuttu, eli dialogin hiljaisuuteen, niin kyllä ne tekstitykset todellakin olivat tarpeen. Dialogi tosiaan on kovin hiljaisella etenkin suhteessa muihin ääniin. Keskikaiuttimen volyymia en kuitenkaan lähtenyt säätämään, vaan katsoin leffan niin kuin Nolan on sen halunnut esittää. Tekstitys oli mielestäni todella hyvää ja avasi leffaa hyvin, vaikka toki se vie aina pienen huomion itse kuvasta kun joutuu tekstejä seuraamaan. Muuten leffan äänet olivat erittäin hyvät, vaikka rehellisyyden nimessä tämä leffa olisi kyllä ehdottomasti atmos-raitaa kaivannut. Äänet olivat hyvät, mutta ei loistavat. Varmasti 5.1 leffaksi loistavat, mutta kyllähän tämä nyt auttamatta vähän jää nykyleffojen äänistä. Suoraan sanoen en oikein ymmärrä Nolanin tarkoitusperiä tässä asiassa.

Muuten leffa olikin sitten huomattavasti parempi kuin leffassa tuli koettua. Joo, leffassa paikat olivat surkeat, mutta siitäkin huolimatta nyt leffa aukeni aivan uusin silmin. Sanoin tosin jo silloin, että tämä leffa vaatii ehdottomasti useamman katsomiskerran, eikä se varmaan vieläkään täysin auennut. Joka tapauksessa, nyt sain leffan juonesta täysin eri lailla kiinni ja leffa aukesi aivan eri tavalla. Leffa on aika nerokas, mutta ei todellakaan helppo leffa katsoa vaan vaatii todella paljon keskittymistä, myös toisella kerralla.

Tuleeko leffa sitten katsottua vielä uudelleen, aivan saletisti, enkä olisi varma etteikö vielä aika nopeastikin. Leffa on todella huikeaa viihdettä, ja etenkin John David Washingtonin rooli on sellainen täysosuma, että itse voisin Oscarin jo jakaa. Näyttelijakaartissa ei muutenkaan ole mitään valittamista, eikä tietysti tämän tason leffoissa voi ollakaan. Voin kyllä täysin avoimesti suositella Tenettiä, etenkin kun se on nyt jäämässä historiaan aika lailla ainoana vuoden 2020 suurista ensi-illoista leffateattereissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s