Criminal

Törmäsin Criminal-nimiseen leffaan Ebayssä jokusen aikaa sitten, enkä ollut kyseisestä leffasta ennen sitä edes kuullut. Leffa on vuodelta 2016 ja leffan näyttelijäkaarti on kyllä sen verran vankkaa tekoa, että leffasta olisi ehkä pitänyt kyllä kuulla aikaisemminkin. Kevin Costner täysin tunteeton ja omaa toimintaansa hallitsemaan kykenemätön rikollinen, joka kaivetaan vankilasta koekaniiniksi CIA:n salaiseen projektiin, jossa CIA:n agentti on kuollut, mutta hänen aivoistaan tarvitaan vielä tärkeitä tietoja. Aivojen tietoja siirtämään tarvitaan huippulääkäri, jota näyttelee Tommy Lee Jones. Koko operaatiota johtaa sitten Gary Oldman, joten aikamoinen legendojen joukko on tosiaankin saatu kasaan.

Kuulostaako jotenkin tutulta? Jep, näitä on tullut paljon ennenkin, Face Off leffassa vaihdettiin kasvoja, monessa muussa leffassa on yritetty toisen ihmisen aivoja siirtää tavalla tai toisella toiselle ihmiselle. The Rockista leffan alku muistuttaa kovinkin paljon kun Costneria alettiin vankilasta noutamaan ja laitettiin niin sanotusti letti kuntoon. Jotain uutta ja fressiä tässä leffassa kuitenkin on ja jotenkin kaikki toimii paremmin kuin vain halvat kopiot. Leffan juoni on sujuva, eikä vaikuta lainkaan ns. normaalilta ”tehdään nyt jotain kunhan toimintaa on paljon”. Leffan juoni on järkevä ja yllättää monellakin tapaa. Leffassa on muutamia kohtia, jotka eivät oikein täsmää, mutta se ei menoa haittaa. Juoni on erittäin selkeä ja suoraviivainen, mutta ei kuitenkaan liian heppoinen. Toimintaa riittää, mutta sekin on erittäin perusteltua ja hyvällä maulla tehtyä. Tämä ei missään tapauksessa ole mitään John Wickiä, vaikka Costner ajoittain varsin yli-ihmiseltä vaikuttaakin. Kaikki vaan on tässä aika hyvin tasapainossa.

Kokonaisuuden kruunaa erittäin hyvä ääniraita. Leffa on valitettavasti vain 5.1, valitettavasti siksi, että paljon parempaakin olisi voinut olla tarjolla. Siitäkin huolimatta leffaa oli äänienkin puolesta todellinen oli katsella. Subbarit ja butkickerit olivat jatkuvasti tulessa, hyvin aidosti ja oikea-aikaisesti tosin. Puhe leffassa oli erittäin selkeää läpi koko elokuvan mikä miellytti erityisesti sen vuoksi, että leffassa ei ollut tekstitystä. Sitä en kyllä hetkeäkään kaivannutkaan, vaan dialogi läpi koko leffan oli erittäin hyvää ja selkeää.

Kyseessä siis kaiken kaikkiaan loistava leffa, jonka hankkiminen todellakin kannatti. Tämän leffan voi varmasti katsoa vielä uudelleenkin, ehkäpä jopa useamman kerrankin. Itse asiassa aika outo fiilis, sillä tekisi kovasti mieli katsoa leffa uudelleen jo heti tänään, tälläistä fiilistä ei nimittäin kovinkaan usein tule. Top-listalla ollut viime aikoina niin hiljaista, että tämä pitää sinne laittaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s