Citation

Eilen illalla tuli vielä leffassa käynnin päälle katsottua kotona toinen leffa, Netflixistä hyppäsi eteen erittäin mielenkiintoiselta vaikuttanut tositarinaan perustuva Citation. Leffa kertoo afrikkalaisesta naisesta, joka nousee yliopiston seksillä arvosanoja myyvää professoria vastaan ennen näkemättömään taisteluun. Leffaa voi hyvin pitää vertauskuvana Peitelty Totuus leffassa, jonka katsoin lauantaina. Tälläkin kertaa kyseessä tosi tarina, saman pituinen leffa, mutta aikajänne, josta leffa kertoo on hyvin paljon lyhyempi. Leffa on paljon parempi kokonaisuus, ja mielenkiinto pysyy leffassa koko ajan yllä.

Leffa lähtee aika vauhdikkaasti liikkeelle, mutta toisaalta kaikki on vain pohjustusta itse asiaan. Voin jotenkin kuvitella, että tällaista tapahtuu tietyissä maissa paljonkin, ja valittavasti myös maissa, joita me laskemme hyvinkin sivistyneiksi. Enkä viittaa tässä Suomeen, olisi jotenkin hyvin vaikeaa kuvitella tällaista tapahtuvan Suomessa, vaikka kaikki on toki mahdollista. Tarina ei ole kovinkaan rankka, vaan enemmänkin hyvin maanläheinen ja todellinen. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi seksuaalinen hyväksikäyttö tai kiristys ei (ainakaan leffassa) etene kovinkaan pitkälle. Tarinan professorin tapa kääntää kaikki asiat täysin päälaelleen on kuitenkin surullista katsottavaa, ja valitettavasti näitä täysin toisessa todellisuudessa ja muut mukaansa saavia löytyy Suomestakin jo paljon, omakohtaisiakin esimerkkejä löytyy.

Kaiken kaikkiaan todella todella hyvä leffa ja tykkäsin paljon. Toki leffan loppuratkaisu on erittäin iloinen ja positiivinen juttu, mutta kyllä koko leffan tapa käsitellä aihetta saa myös kiitosta. Onneksi maailmasta löytyy myös ihmisiä, jotka ovat valmiita näkemään todellisen totuuden, eikä vaan puolusta ”omiaan” sokeasti hamaan loppuun asti. Leffasta voi moni oppia hyvinkin paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s