Dark Waters

Itunesin Mega Movie Week jatkuu ja leffoja saa ostettua varsin maltillisella hinnalla, tarkoittaen itse asiassa monessa tapauksessa samaa hintaa sekä ostolle että vuokraukselle. Vinkkinä tämän blogin lukijoille, todella monella oli Invisible Man edelleen näkemättä, mm. tuon elokuvan saa tällä hetkellä Itunesista itselle vitosella. Itse kuitenkin valitsin tällä kertaa Dark Waters nimisen leffan, jota olen Itunessa katsellut jo jonkin aikaa. Tarkoitus oli itsellänikin jossain vaiheessa tuo vain vuokrata, mutta nyt sen sai samalla hinnalla ostettua.

Leffa on tositapahtumiin perustuva pitkä oikeustaistelu amerikkalaista suuryritystä vastaan, jonka väitetään saastuttaneen West Virginian vesistöjä useiden vuosien ajan altistaen tuhansia ihmisiä ja eläimiä erittäin vakaville sairauksille, kuten syövälle ja epämuodostumille. Leffaa on vaikea kutsua kovinkaan hyväksi siinä mielessä missä elokuvia yleensä kutsutaan hyväksi. Tarina oli tietysti hyvä ja uskottava, samoin leffan toteutus kaikin puolin. Leffa ei kuitenkaan ollut kokonaisuutena aivan älyttömän mielenkiintoinen ja kiinnostava, johtuen lähinnä siitä. että todella pitkä taistelu ja leffan aikajänteen pitkä käsittely etenkin leffan lopussa vei leffasta parhaan terän auttamatta pois. Etenkin viimeiset vuodet olivat aika nopeasti käsitelty, vaikka tuona aikana ei oikein mitään tapahtunutkaan.

Olisiko leffasta sitten voinut saada paremman, ehkä olisi, toisaalta tarina on mikä on. Taistelu oli erittäin pitkälle aikavälille jakautunut, mutta toisaalta niin on moni muukin vastaava ollut. Leffa kuitenkin osoitti jälleen hienosti useita yhteiskunnallisia ongelmia, jotka vielä tänä päivänäkin ovat selkeästi olemassa. Isojen yritysten valta valtion johtoa myöden on iso uhka demokratialle, eikä esimerkkiä tarvitse Suomeakaan kauempaa hakea kun katsoo mitä on meneillään esimerkiksi veikkauksen kanssa. Suomea kutsutaan maailman vähiten korruptoituneeksi maaksi, mutta rakenteellinen korruptio kulisseissa on valtavaa, ja siitä esimerkkejä nousee jatkuvasti enemmän ja enemmän esiin.

Mutta joka tapauksessa taas hyvä opettavainen tarina, jonka tärkeitä käänteitä on käsitelty varmasti mediassa myös aikana jolloin itse olin jenkeissä. Uutiset eivät tuolloin ehkä kuitenkaan olleet ne tärkeimmät kiinnostuksen kohteet, joten isolta osalta ohi mennyt on tämäkin tarina. Sen tosin muistan, että jossain vaiheessa teflonpinnoitetuista paistinpannuista puhuttiin paljonkin, etenkin siitä, että niitä ei pinnan rikkouduttua saa missään tapauksessa käyttää. Tämä leffa toi upeasti taustaa siihen tarinaan, jotain uutta siis tuli opittua tänäänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s