Se Mieletön Remppa

Tänään näytti olevan Ituneissa joku elokuva viikko, joten päätinpä sitten oikein tempaista ja ostaa Se Mieletön Remppa-leffan sitten ihan ”omaksi”. Vitosen se maksoi, mutta toisaalta vuokra oli saman verran. Olen kirjoittanut asiasta muutaman sanan jo etukäteen trailerin perustella, ja nyt sitten lisää arvioita koko leffan perustella. Haluaisin niin mielelläni aika kirjoittaa positiivisesti suomileffoista, mutta valitettavasti tämän jälkeen nyt ei pysty. En oikein ymmärrä miten tämä leffa on ollut niin monen suosikki, itselleni tämä lähinnä aiheutti häpeää ja pettymystä.

Sami Hedberg on varsin magea tyyppi ja tykkään monestakin asiasta mitä herra on tehnyt, mutta nyt valitettavasti ei kyllä itselleni uponnut yhtään. En oikein vieläkään ymmärrä, että vaikka kyseessä on komedia, niin miksi siitä ei silti voisi tehdä yhtään vakavampaa, miksi kaikki pitää heittää aivan täysin yli. Tänään tämä leffa meni jopa niin pahasti yli, että ei vaan naurattanut yhtään. Minulle ei myöskään uponnut tippaakaan Hedbergin seitsemän roolia, pääosassa olisi mennyt vielä hyvin, mutta se, että miehen naama löytyi joka roolista, ei mielestäni nyt kyllä sopinut tähän yhtään. Leffa itsessään on ilmeisesti maailmanlaajuisesti aika mones filmatisointi, en ole näitä muita nähnyt, mutta tämä ei nyt kyllä vakuuttanut.

Tykkään myös Kiti Kokkosesta näyttelijänä, mutta eipä ollut tämä mielestäni häneltäkään kovinkaan onnistunut rooli tällä kertaa. Roolista jäi ehkä aavistuksen vaivaantunut olo, Kokkosen rooli ei ollut kovinkaan vapautunut ja luonnollinen. Ylipäätään koko leffan juoni oli kovin väkisin rakennettu, olisin toivonut edes jonkinlaista todellisuutta tuohon remonttiin edes jossain vaiheessa, nyt ”ongelmat” eivät tuntuneet ikäviltä sattumuksilta (jotka olisivat naurattaneet) vaan kaikki oli vain kahden ihmisen täydellisestä tyhmyydestä täysin tuomittuja epäonnistumaan. Joo, leffassa oli varmaankin tarkoitus käsitellä erilaisia stereotypioita, mutta ei nekään oikein nyt onnistuneet.

Mutta, jotta koko teksti ei nyt mene aivan haukkumiseksi, niin annetaan myös kunniaa sinne minne se kuuluu. Nimittäin leffan äänet olivat tällaiseen leffaan puhdasta primaa. Takakaiuttimet olivat parasta mitä olen aikoihin kuullut, ja toisaalta myös Neural:x sai kaiken kuulostamaan kuin hyvältä Atmos-leffalta. Tykkäsin myös todella paljon miten ääni ruudulla liikkui, leffassa oli paljon hienoja kohtauksia, jossa ääni kuului aina ns. oikeasta paikasta. Jotta äänistä saisi vieläkin paremmat, myöskin puheääni oli leffassa erittäin hyvää, selkeää ja napakkaa. Nautin leffan äänistä todella paljon.

Leffa jäi meteoriitin alle jo ensi metreillä!

Tämänkin leffan jälkeen harmittaa todella paljon, haluaisin ehdottomasti tykätä suomileffoista paljon enemmän ja kehua niitä maasta kattoon, mutta valitettavasti tämä ei nyt antanut siihen aihetta. Leffassa oli paljon potentiaalia, mutta nyt sitä ei mielestäni vaan käytetty. Jo pelkästään leffan alku ja tämä meteoriitti oli niin suuri pettymys, että ei edes naurattanut. Hyvä jos muille tippuu, minulle ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s