The Trial of Chicago 7

The Trial of Chicago ilmeistyi kovan kohun saattelemana Netflixiin muutama päivä sitten ja eilen tuli aika katsastaa tuo uutuus. Tosi tarinaa, oikeustaistelua ja draamaa, siitä on yleensä hyvä leffa tehty. Takana monellakin tapaa erittäin pitkä ja rankka työpäivä, mutta toiveissa oli nyt todellakin jotain älyllistä ja järkevää. Tällä tarkoitan ehkä eniten nyt sellaista leffaa jossa joutuu ajattelemaan, ei pääse kovinkaan helpolla, mutta ennen kaikkea saisi ajatukset hetkeksi pois arjesta. Ja sitä kaikkea todellakin sain. Oli itseasiassa todella mielenkiintoista miten paljon sitä joutui leffan alussa tekemään oikeasti töitä, että sai ajatukset suunnattua leffaan ja keskittymisen pysymään ruudulla niin, että asiat oikeasti pysyivät selkeinä ja leffan juonesta sai kiinni. Aivan alussa ei oikein onnistunut, mutta onneksi loppua kohden asia parantui ja koko ajan myös itse leffa alkoi aukeamaan paremmin ja paremmin. Jälleen yksi hyvä käyttötarkoitus hyvälle leffalle.

Leffa itsessään tosiaan kertoo vuoden 1960 tapahtumista jenkeissä ja leffa on tehty hyvin mielenkiintoisesti sekoittaen hienosti uutta ja vanhaa kuvaa. Juoni ei kulje täysin kronologisessa järjestyksessä, joten välillä aina joutuu miettimään missä mennään, ja tämä tosiaan vaati keskittymistä. Leffa on varsin älykäs, tai pitäisikö sanoa leffan juoni tai alkuperäinen tarina. Tarina on sinällään erittäin ajankohtainen, mutta toisaalta nämä amerikan rotuongelmat ovat jotain sellaista, mitkä eivät ole ihan hetkeen vieläkään poistumassa, valitettavasti enemmänkin päin vastoin. Vaikka tässä ei siis suoranaisesti kysymys rotu-asioista, vaikka nekin ovat toki osana, niin enemmänkin tässä nyt puhutaan ihmisoikeuksista ja ylipäätään korruptiosta ja muusta rakenteellisesta ongelmasta, joka edelleen on todella isossa osassa koko ongelmaa tänä päivänäkin.

Leffa ei ehkä ollut kovinkaan kantaaottava, vaan enemmänkin kuvaili historian tapahtumia. En tunne historiaa asian tiimoilta, mutta näin ainakin omat ajatukset tämän katsomisen jälkeen. Leffa oli varsin hyvä, ei tästä nyt mitään klassikkoa saa millään aikaiseksi, mutta joka tapauksessa erittäin miellyttävää katsottavaa ja ajoi tänään täysin tarkoituksensa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s