Star Wars V

Olenkohan jäänyt jostain paitsi kun Star Wars:sit tai ainakin niiden alkuperäiset on jäänyt katsomatta, tässäpä päällimmäiset ajatukset tämän päivän leffan jälkeen. Alan nimittäin lämmetä, hitaasti mutta varmasti. Tämä toinen osa oli itseasiassa jo todella hyvä, ja vaikka siinä ei tavallaan juonellisesti aivan hirveästi tapahtunut, niin silti tapahtui koko ajan riittävästi, että mielenkiinto pysyi yllä. Leffa on selvästi jatkumo edelliseen, ja se varmasti tuossa leffassa parasta onkin. Leffa on aito jatko-osa, eikä sitä ole mitenkään yritetty piilotella tai tehdä jotain muuta. Leffa ei muutenkaan missään kohtaa lässähdä niin kuin jatko-osat usein tekevät, alan selkeästi ymmärtämään tämän suosiota paremmin ja paremmin.

Toinen asia mikä jaksaa näissä myös edelleen ihmetyttää on äärettömän hyvä kuvan ja äänen laatu. Nämä leffat eivät todellakaan tunnu 1980-luvun leffalta, vaan kaikki kuvanlaadusta ihmisiin näyttää ihan tämän päivän leffalta. En tiedä olenko itseasiassa nähnyt yhtään 1980-luvun leffaa jossa näyttelijät näyttävät näin tuoreilta ja nykypäivältä. Joo, toki niitä ei aivan hirveästi tässä edes ole (oikeita ihmisiä), mutta siitä huolimatta näyttelijät eivät näytä vanhoilta niinkuin monissa muissa leffoissa. Tämä leffa on todellakin tehty kestämään aikaa.

Myöskin leffan äänet olivat hyvin mielenkiintoiset. Toki vuonna 1980 ei Atmoksesta ollut tietoakaan, joten tämän leffan äänien kanssa on tehty paljon töitä ja se näkyy. Atmos toimii hyvin ja paljon asioita on tehty äänien kanssa oikein, jotta äänet on saatu tälle vuosituhannelle. Koneita lentelee ympäri huoneetta kuin parhaissa 2020-luvun leffoissa ja dynamiikkaakin löytyy räjähdyksistä kivasti. Ainoa miinus tulee puheäänistä jotka tässäkin ovat aika hiljaiset, toisaalta ehkä ymmärrän, en tiedä olisiko niitä saanut restoroitua järkevästi kovemmalle, mutta jotenkin aika hiljaiselle ne tässä jäävät joka tapauksessa.

Leffaa oli joka tapauksessa todella kiva katsoa ja Disney plus jatkaa erittäin positiivista suuntaansa. En ole varma miten se kestää aikaansa, eli kun kaikki suosikit on kertaalleen katsottu niin mitä jää jäljelle. Pystyykö Disney uudistumaan ja luomaan uutta materiaalia näinä vaikeina aikoina, aika näyttää. Onneksi tuota katsottavaa siellä vielä hetkeksi kyllä riittää. Kyllähän tässä alkaa seuraavaa osaa hieman jo odottamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s