Ted Lasso

Tänään jotenkin todella laiska olo, enkä pitkästä etsinnästä huolimatta löytänyt mitään katsottavaa iltaan. Niin siis katsottavaa olisi vaikka kuinka, mutta ei löytynyt mitään sellaista mitä haluaisi katsella juuri tänään hiljaisilla äänillä muksujen jo mentyä nukkumaan. Ajattelinkin siis kirjoitella tänään jostain muusta kuin leffasta. Ja se joku onkin sitten jotain aavistuksen parempaa, nimittäin AppleTV+ palvelusta löytyvä loistelias Ted Lasso-nimellä kulkeva komediasarja.

Ted Lasso on Amerikkalaisesta alasarjan jenkifutisvalmentajasta kertova tarina, jossa katkera entisen futisjoukkueen omistajan vaimo palkkaa huonoimman mahdollisen valmentajan tuhoamaan koko joukkueen kostoksi miehensä pettämisiä. Ted Lasso ilman minkäänlaista kokemusta tai ymmärrystä ottaa valioliigan huonoimman joukkueen valmennettavakseen, ja yllätys yllätys kääntää kaikkien yllätykseksi joukkueen voittoisaksi. Ted Lasso ainakin esittää hyvin yksinkertaista tyyppiä, mutta ihmisenä hän on äärimmäinen nero ja ihmisten tuntijana ja käsittelijänä loistelias. Samalla kun Rebecca yrittää kaikin keinoin sabotoida joukkueen menestystä, Ted Lasso kääntää jokaisen käänteen edukseen, tai pitäisikö paremminkin sanoa joukkueen eduksi.

Ted Lasso, siis sarjana on todella loistelias sarja monellakin tapaa. Se on oikeasti ja aidosti hauska, mutta samalla se on kuin käsikirja jokaiselle valmentajalle myös tosielämässä. Tämä on uskomatonta edes sanoa, mutta tässä todellakin on monelle valmentajalle asioista, joita kannattaa kaikella vakavuudella miettiä. Ehkä tämän vuoksi osittain tämä leffa kolahti niin kovasti itsellenikin. En jaksa sen tarkemmin nyt selvittää, mutta tämän tarinan kirjoittajissa pitää olla jonkinlaista ymmärrystä myös joukkueurheilun maailmasta. Toisaalta olisi myös mielenkiintoista kuulla miten tämä uppoaa ihmisiin, joilla ei tuota taustaa ole, uskon kuitenkin, että tämä aika monelle katsojalla uppoaa.

Ted Lasso on alusta loppuun pelkkää priimaa, mutta loppu pystyy siltikin yllättämään. Se mikä tosin ei yllätä sitten tippaakaan on se, että jatkoa on aivan varmasti tulossa ja hyvä niin. On erittäin mielenkiintoista nähdä mihin tämä tarina seuraavaksi menee, mutta yhdestä asiasta olen aivan varma, Jamie Tartt tulee vielä tekemään paluun joukkueeseen. En malta kuitenkaan odottaa, tämä on parasta viihdettä sarjojen muodossa pitkään aikaan!

Mutta mutta, mitä sitten seuraavaksi. Seuraavan kerran kun päivitystä alan tähän blogiin kirjoittamaan on vuorossa jo aivan tajuton 400:s päivitys. Tuota en olisi ikinä uskonut saavuttavani, mutta niinhän siinä sitten on vaan käynyt. Huomenna voisi olla aika sille, mikä se leffa sitten on, niin sitä en vielä kerro. Voin kuitenkin vakuuttaa, että tämä leffa on hyllyssä odottanut jo jonkin aikaa, ja nyt sen aika on vihdoin tullut. Odotukset leffan suhteen ovat pilvissä, tosin leffa on leffateatterissa jo nähty, eli aivan yllätyksenä se ei tule. On kuitenkin leffa, jonka olen jo pitkään halunnut kotona katsoa, ja hienon leffakokemuksen jälkeen uskon vähintäänkin samaa olevan edessä huomenna. Mikähän se leffa sitten olisi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s